کاربرد داده های ژئوفیزیک هوایی برای شناسایی خطواره های ساختمانی - لرزه زای جنوب تهران (ناحیه ایوانکی)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO08_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 733
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا فدوی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه ژئوفیزیک، دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

سید رضا مهرنیا

دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نور ایران

چکیده

در این تحقیق با تکیه بر داده های ژئوفیزیک هوایی (گرانی و مغناطیسی) او به کمک روش های اماری ، فابریک ثقلی و مغناطیسی متناسب با گسل های منطقه به مرکزیت شهر هران و در محدوده عرض جغرافیایی 35 درجه و 18 دقیقه تا 36 درجه و 6 دقیقه در طول جغرافیایی 50 درجه و 85 دقیقه تا 51 درجه و 70 دقیقه شناسایی شد و بار و مرکز زلزله هایی تاریخی منطقه با بزرگای 1-10 ریشتر در بازه زمانی 1900 میلادی تا 2014 میلادی مطابقت داده شد پس از درون یابی داده های گرانی و مغناطیسی (تعداد 742026 نقطه) و بزرگای زلزله های تاریخی (35 رویداد لرزه ای) و استفاده از روش های متداول ، خطوط پربندی رسم گردید و گرادیان شدت میدان در ناحیه اثر گسل ها و رومرکز زلزله های تاریخی به عنوان شاخص خطوارگی منظور گردید. پس از اعمال روش های تحلیلی از قبیل مشتق قائم مرتبه اول و دوم شدت میدان برای به گزینی مکان هندسی خطواره ها استفاده شد. بدین ترتیب ارتباط مناطق زلزله خیز جنوب تهران با الگوی ساختمانی حاکم بر منطقه و با تاکید بر گسل ایوانکی بررسی گردیده و سامانه لرزه ای پنهان شناسایی گردید که مبنای تحقیقات جدیدی برای شناسایی رومرکز زلزله های تاریخی و پیش بینی مکانی رویدادهای آتی می باشد.

کلیدواژه ها

خطواره ها، فابریک گرانی، گسل ایوانکی، گسل پنهان، ژئوفیزیک هوابرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.