بررسی نقش ماگماتیسم و کنترل کننده های ساختمانی در کانه زایی مس در محدوده ی کوچون (ورقه 1:100000 زردو)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO08_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرعباس کربلایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

فرانک فیضی

عضو هیات علمی گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

منطقه کوچون با توجه به قرارگیری در کمان ماگمایی ارومیه دختر و مناطق دگرسانی ، و حضور کانسارهای – شناخته شدهی مس در نزدیکی آن از نظر ویژگی های زمین شناسی، ژئوفیزیک هوایی و کنترل کننده های ساختمانی مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت مشخص گردید که به دلیل ماگماتیسم و حضور توده های نفوذی زیر سطحی و با توجه به امکان نفوذ به سطوح بالاتر به صورت زون اکسید و مشاخصاً کانی مالاکیت در درزها و شکستگیهای محدوده کانه سازی انجام شده است.با توجه به مطالعات صحرایی و حفر ترانشه در واحد توفی( E^t) و عمود بر گسل اصلی منطقه، کانهزایی مس به صورت رگه و رگچه ای مشاهده گردید. همچنین با توجه به امتدادهای اندازه گیری شده از رگه و رگچه های مالاکیتی،مشخص گردید که توده ی نفوذی در جهت شمال، شمال غرب جنوب، جنوب شرق (تقریباً عمود برگسل اصلی منطقه) کانه سازی کرده است.

کلیدواژه ها

مس،ماگماتیسم،کنترل کننده های ساختمانی، ژئوفیزیک هوایی،توده ی نفوذی، دیاگرام گل سرخی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.