بررسی دیاژنز سازند کنگان در میدان پارس جنوبی با تکیه بر دولومیتی شدن و انیدریتی شدن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO08_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 886
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا بهجت

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران

محسن رنجبران

استادیار، دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران

مهرانگیز نادری

کارشناس ارشد، شرکت نفت و گاز پارس

چکیده

دیاژنز شامل تغییراتی است که از زمان نهشته شدن رسوبات تا قبل از شروع دگرگونی بر روی آن ها اعمال می شود. سازند کنگان(تریاس زیرین) از سنگ مخزن های میدان گازی پارس جنوبی بوده که در گروه دهرم جای دارد. از فرایندهای دیاژنزی مؤثر در سازند کنگان می توان به دولومیتی شدن، انیدریتی شدن، میکرایتی شدن، انحلال و سیمانی شدن اشاره نمود. دولومیت های شناسایی شده در این سازند به انواع دولومیت خیلی ریز تا ریز بلور، دولومیت متوسط بلور، دولومیت متوسط تا درشت بلور، دولومیت درشت بلور یا سیمان های دولومیتی و دولومیت سدل تقسیم می شوند. انواع انیدریت موجود در این سازند انیدریت پوئی کیلوتوپیک، انیدریت ندولی، سیمان انیدریت فراگیر پرکننده حفرات و انیدریت لایه ای، انیدریت پرکننده شکستگی و انیدریت رگچه ای می باشد. تخلخل های موجود در این توالی شامل درون دانه ای، بین دانه ای، قالبی، حفره ای، بلورین، پناهگاهیو فنسترال می باشد.

کلیدواژه ها

انیدریتی شدن، تریاس زیرین، خلیج فارس، دولومیتی شدن، دیاژنز، سازند کنگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.