عنوان:جامعه شناسی ادبیات (شعر)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی جامعه شناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: SOCIOCONF02_134
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1729
نویسندگان
مدرس دانشگاه فرهنگیان حکیم فردوسی کرج - دانشجوی دکتری، زبان و ادبیات فارسی،ایران،دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
چکیده
مبانی نظری پژوهش جامعه شناسی چیست؟ «جامعه، یک روح است که در کالبدهای افرادش دمیده می شود و هر فردی به او زنده است و به اونفس می کشد و می روید...» «قبل از پذیرش جامعه شناسی ،افراد خدایان یا سایر نیروهای فوق طبیعی را در سرنوشت خود ومسایل و مشکلات اجتماعی ، دخیل می دانستند. در حالی که پس از این دانش، به تدریج این تصور قوتمی گیرد که علت تنوع تحول و دگرگونی پدیده های اجتماعی را باید در ماهیت وجودی شناخت خود جامعه جستجو کرد» بنابراین «جامعه شناسی یا تئوری علمی جامعه، شناخت حرکات اجتماعی و بررسی قوانین حاکم بر این حرکات است.» و چون حالات و حرکات و واکنش ها همه از طریق جامعه به افراد آموخته می شود پس موضوع مورد مطالعه در جامعه شناسی نیز باید وقایع و عوامل خارجی از قبیل قوانین، آداب و رسوم، نهادها، اصول حاکم بر تعهدات و قراردادها و ... که از علل اصلی شکل گیری رفتارهای اجتماعی می باشند، باشد.حقانیت جامعه شناسی از بروز پیش داوری ها و تعصب ها جلوگیری نموده و به زندگی نظمی عقلانی می بخشد. این جامعه شناسی است که چشم انداز روشنی درباره ی رفتار اجتماعی انسان ارائه می دهد. و به مطالعه ی زندگی گروهی انسان ها می پردازد. در حقیقت «جامعه شناسی علم حیات اجتماعی انسان و مطالعه ی علمی پدیده ها و نهادهای اجتماعی ست.» با مطالعه ی جامعه شناسی می توانیم توانایی خود را در فهم منشأ نظرها و گرایش هایی که با نظرها و گرایش های ما به کلی متفاوت است افزایش دهیم و بتوانیم با کمک آنها بر فهم نیروهای اجتماعی مؤثر بررفتار خود و اطرافیان نایل آییم. از این رو مطالعات جامعه شناسی تجربی ست و در جهت شناخت حرکات اجتماعی با درنظر گرفتنمسایل اجتماعی و محیطی بر اساس تئوری های علمی انجام می شود. پی گیری حقایق اجتماعی در نهادها وامور و حوادث اجتماعی، مطالعه ی عادات اجتماعی، تاریخ عقاید، شناخت روش ها، فلسفه های اجتماعی،قوم شناسی و ... از کارکردهای این علم است.جامعه شناسی به ما می آموزد که به ماورای زندگی اجتماعی بنگریم و ساخته های درونی جامعه ای کهدر آن زندگی می کنیم را باز شناسیم و با افرادی آشنا شویم که دیدگاه های آنها با ما بسیار متفاوت است. ودر نهایت اینکه جامعه شناسی علم مطالعه ی جامعه است. جامعه ای که نیازمندی انسان ها منشأ پیدایش آناست. و اینکه هیچ فردی برای خود کافی نیست بلکه به چیزهای دیگر نیازمند است و احتیاج سبب می شودکه انسان ها به یکدیگر بپیوندند و جامعه و مناسبات اجتماعی را به وجود آورند.کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.