بررسی حقوق شهروندی در شهرستان جهرم
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی جامعه شناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: SOCIOCONF02_104
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 821
نویسندگان
کارشناسی ارشد جامعه شناسی، دانشگاه آزاد جهرم
کارشناسی ارشد جامعه شناسی، دانشگاه آزاد جهرم
کارشناسی ارشد جامعه شناسی، دانشگاه آزاد جهرم
چکیده
هدف از این پژوهش، بررسی ساختار حقوق شهروندی در شهرستان جهرم می باشد. مسئله این است که آیا درکحقوق شهروندی بر رفتار اجتماعی شهروندان شهرستان جهرم تأثیر دارد؟ اهداف ویژه پژوهش، بررسی تأثیر درکحقوق مدنی، اجتماعی، سیاسی بر رفتار اجتماعی شهروندان شهرستان جهرم بوده است. در این تحقیق ضمن بررسیدیدگاه های مختلف جامعه شناسی، با تشخیص 24 مولفه ی حقوق شهروندی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران،در جهت انطباق آنها با شرایط شهرستان جهرم ، تلاش شده است به بررسی میزان توجه به مولفه های حقوقشهروندی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در شهرستان جهرم بپردازیم البته تاکید بر محلات شهری به عنوانکوچکترین واحدهای اجتماعی در شهرستان جهرم بوده است. روش تحقیق، توصیفی از نوع علی مقایسه ای می باشد.جامعه ی آماری، شهروندان شهرستان جهرم، تشکیل می دهند. نمونه آماری 327 نفر که بر اساس جدول مورگان وکرجسی برآورد شده است و به عنوان نمونه تحقیق، به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند. برای گردآوریداده ها از پرسشنامه محقق ساخته و جهت دسترسی به پیشینه ها ازروش اسنادی و کتابخانه ای استفاده شده است. پس از جمع آوری داده ها با استفاده از برنامه کامپیوتری spss اطلاعات استخراج شده وبه صورت جداول توزیع فراوانی و درصدی تنظیم و در محدوده ی آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شده است. با توجه به یافته های تحقیق به این نتیجه می رسیم که درک حقوق اجتماعی، سیاسی، مدنی بر رفتار اجتماعی شهروندان شهرستان جهرم موثر است و رفتار اجتماعی افراد بر طبق جنسیت تفاوت چندانی وجود ندارد.کلیدواژه ها
حقوق شهروندی ، رفتار اجتماعی ، حقوق مدنی ، حقوق سیاسی ، حقوق اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- حکمت عملی در حکمرانی خوب
- گفتمان نظری سیاست خارجی کشور جمهوری اسلامی ایران در مقابل اسراییل از دیدگاه حقوق بین الملل
- نقش و جایگاه رسانه ها فضای مجازی و آینده فناوری های آموزشی از منظر حکمرانی حکمی
- حکمرانی و توسعه فرهنگی از دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره)
- بررسی جایگاه مدیریت حق نظارت همگانی در حکمرانی اسلامی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.