بررسی تاثیر قوانین و مقررات کشاورزی در توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF01_248
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 998
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش کریمی

استاد دانشگاه علوم و تحقیقات، دانشکده محیط زیست و انرژی، گروه حقوق محیط زیست

امیرحجت عباسی

دانشجوی دکتری تخصصی حقوق محیط زیست دانشگاه علوم و تحقیقات

مهدی بهروش

دانشجوی دکتری تخصصی حقوق محیط زیست دانشگاه علوم و تحقیقات

عاطفه مهدی

دانشجوی دکتری تخصصی حقوق محیط زیست دانشگاه علوم و تحقیقات

حسن زارع سلماسی

دانشجوی دکتری تخصصی حقوق محیط زیست دانشگاه علوم و تحقیقات

چکیده

تأثیر قوانین و مقررات کشاورزی و حفظ نباتات بر حفاظت از محیط زیست و پرداختن به آن مستلزم بررسی قوانین و مقررات کشاورزی و میزان سازگاری آنها با معیارهای مربوط به حفاظت محیط زیست است. سیری در قوانین تخصصی مربوط به حفاظت از محیط زیست و همچنین برخی قوانین دیگر نظیر قانون مجازات اسلامی، برنامه پنجم توسعه و ... بیانگر آن است که کشاورزی و آثار مخرب احتمالی آن به محیط زیست مورد توجه کثیری از قانون گذاران بوده است. این توجه واجد جنبه های مثبت در مقررات کشاورزی در راستای حفاظت از محیط زیست بوده و آثار سوء احتمالی در این خصوص نیز مورد توجه قرار گرفته است. بررسی مقررات مربوط به بخش کشاورزی و ...، همچنین ارتباط بین مقررات مذکور و تأثیر آنها در حفاظت از محیط زیست محور اساسی این تحقیق به شمار می رود. خلاء های قانونی در مقررات مربوط به کشاورزی و حفظ نباتات و لزوم ارتقاء توسعه حقوق و ضمانت اجراهای لازم از جمله ضرورت هایی است که در این تحقیق به آنها توجه شده است. حقوق و مقررات کشاورزی و حفظ نباتات که بتواند پاسخگوی ضرورتهای ناشی از حفظ محیط زیست باشد، باید مورد بررسی قرار گیرد و کاستی های آن در جهت نیل به توسعه حفاظت محیط زیست مرتفع گردد. در سیستم حقوقی و اجرایی ایران قوانین و مقررات کشاورزی و حفظ نباتات صراحتاً یا تلویحاً به حفظ محیط زیست اشاره کرده اند. در تحقیق حاضر مقررات کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته و به میزان توجه این مقررات نسبت به حفاظت از محیط زیست پرداخته شده است. ضمناً جنبه های مخرب و غیرقابل جبران ناشی از تغییر کاربری اراضی به اراضی کشاورزی و سایر اقدامات مرتبط با بخش کشاورزی درچارچوب مقررات مربوط به آنها مورد توجه واقع گردید. همچنین با عنایت به اهداف قانون برنامه پنجم توسعه در ایجاد عرصه مناسب برای وضع مقررات کشاورزی هماهنگ باحفاظت از محیط زیست و حفظ نباتات، قانون مذکور به عنوان الگویی جهت وضع و تدوین مقررات اجرایی در بخش کشاورزی مورد مطالعه قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

محیط زیست، مقررات حفاظت از محیط زیست، کشاورزی، مقررات کشاورزی، قانون برنامه پنجم توسعه، آثار سوء کشاورزی بر محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.