رفتارسنجی تغییر اقلیم اهواز طی نیم قرن اخیر با روش من کندال

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: EICONF01_336
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 655
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد حسن زاده

کارشناس ارشد اقلیم

مهران شبانکاری

دکتری اقلیم شناسی

چکیده

موجهای گرمایی در مناطق گرم و خشک زمانی که گازهای گلخانه ای افزایش پیدا می کند منجربه تغییراقلیم شده وپیامدهای منفی بسیاری به دنبال دارد.دراین مقاله به بررسی روند دمای شهر اهواز پرداخته شده است. هدف از این امر, مطالعه روندافزایش دمای شهر اهواز در پنج دهه ی گذشته (2008-1957) و بررسی تأثیرپذیری آن ازروندگرمایش جهانی است. نوع روشتحقیق توصیفی- تحلیلی می باشد. در روش تحلیلی، شاخص های من- کندال، واریانس، امید ریاضی، رامبنای کار قرار داده ایم. همچنین، بررسی ارتباط دمای میانگین اهواز با ناهنجاری دمای جهانی نشان داد که فاصله گرفتن دو نمودار گرمایش جهانی و نمودار میانگین دمای اهواز از سال 1957-1978 به این علت بوده که هنوز اهواز به قطب صنعتی تبدیل نشده بود و دخالت انسان در محیط کمتر و افزایش دما نیز کمتر بوده است که به مرور در سالهای 1980-2008 دو نمودار به یکدیگر نزدیک میشوند و فاصله کمتر می شود که نشان دهنده دخالت بیشتر انسان در محیط بوده است که درمجموع ، 25 درصد از تغییرات دمای بیشینه اهواز بوسیله روند گرمایش جهانی توضیح داده می شود. و این تاکیدی بر افزایش دمای هوای شهر اهواز طی نیم قرن حاضر است.

کلیدواژه ها

روند افزایش دما،گرمایش جهانی، شاخص من کندال،واریانس،اهواز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.