اثرات آلودگی هوا بر میزان متابولیت های گیاهان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: EICONF01_206
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا صادقی

عضو هیات علمی (مربی)، گروه تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مجتمع آموزش عالی سراوان، سیستان و بلوچستان، ا

چکیده

آلودگی هوا یکی از مسائل مهمی است که به علت پیشرفت صنایع و گسترش شهر نشینی جهان با آن مواجه است. آلاینده-های هوا به عنوان تنشهای غیر زیستی باعث آسیب به موجودات زنده می شوند. گیاهان گروه بزرگ و متنوعی از ترکیباتآلی به نام متابولیتهای اولیه و ثانویه را تولید میکنند. وجود آلایندههای هوا باعث تغییرات بیوشیمیایی، فیزیولوژیکی وساختاری متعددی در گیاهان میشود. در این مقاله سعی شده است اثر آلاینده های هوا بر میزان متابولیت های گیاهان موردبررسی قرار گیرد. در این تحقیق مطالب به دو صورت کتابخانهای و الکترونیک گردآوری شده و مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است. نتایج نشان میدهد میزان آلاینده ها بر تولید متابولیت های اولیه نظیر کربوهیدراتها و پروتئین ها و متابولیت هایثانویه نظیر فلاونوئیدها و ترکیبات اسانس تاثیر گذار است و باعث کاهش میزان تولید این ترکیبات در بسیاری از گونه هایگیاهی میشود. راهبردهای مناسبی جهت کنترل آلاینده های هوا پیشنهاد شده است. این راهبردها شامل کاهش انتشارآلاینده با استفاده از بهبود راندمان مصرف انرژی و کاهش مصرف سوختهای فسیلی بویژه توسط خودروها و کاهش بارترافیکی وکنترل وسایط نقلیه، کنترل صنایع، توسعه فضای سبز و وارد نمودن گیاهان با شاخص مقاومت آلودگی بالا(APTI) مانند انجیر معابد، سنجد، جگ، آزولا، صنوبر در مناطق صنعتی و کناره جادهها، کشاورزی اصولی و تعیین بهترینزمان برای مبارزه شیمیایی با آفات و بیماریها و جلوگیری از انباشت اضافی آن در محیط می باشد.

کلیدواژه ها

آلودگی هوا، متابولیت اولیه، متابولیت ثانویه، گیاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.