اثر زمان بر تشکیل و رشد لایه روئین فولاد A516Gr.70 در محیط آبی ترش (Sour Water)

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین کنگره ملی خوردگی ایران
  • کد COI اختصاصی: INCC09_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا توکلی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی اصفهان

ابراهیم حشمت دهکردی

شرکت توسعه صنایع انرژی پیشگام

احمد ساعتچی

استاد دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدرضا اعرفی

شرکت توسعه صنایع انرژی پیشگام

چکیده

مقاله حاضر حاصل پژوهش های انجام گرفته در راستای انتخاب روشی برای محافظت فولادهای کربنی و کاهش انتقال آهن در محلول آبی اشباع از H2S در می باشد . این روش تحت عنوان » روئین سازی « مطرح است . اساس کار روئین سازی ایجاد لایه سولفیدی پایدار و مقاوم در این شرایط شامل فاز پیریت (FeS2) یا پیروتیت (Fe1-x S) یا مخلوطی از آنها می باشد . تحقیقات انجام شده در خصوص تأثیر فاکتورهای زمان و شرایط سطحی نمونه های فولادی در شرایط محلول ساکن اشباع از H2S بر تشکیل لایه روئین انجام گردید . به موازات این موضوع تغییرات وزن نمونه ها اندازه گیری شد و ترکیب شیمیایی لایة سولفیدی با پراش پرتو ایکس(XRD) آنالیز گردید وبا استفاده از میکروسکوپ الکترونی(SEM) و آنالیز EDAX ساختار کریستالی لایه تشکیل شده مشخص گردید . در نهایت در مدت زمان غوطه وری۲۱ روز در فشار (barg) 15،7 و دمای 130 درجه سانتی گراد پوسته روئین شامل فاز پیریت برروی نمونه ها بدست آمد . از طرفی دیگر لایه تشکیل شده بر روی نمونه های اسیدشوئی شده از یکنواختی و ضخامت بیشتری برخوردار بود .

کلیدواژه ها

خوردگی؛ رویین سازی؛ فولاد کربنی؛ سولفید؛ آب ترش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.