جایگاه مبانی انسان شناسی در هویت معماری اسلامی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی معماری، شهرسازی و توسعه پایدار با محوریت خوانش هویت ایرانی اسلامی در معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: IARC01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 934
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد پارسایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد

چکیده

معماری یکی از مظاهر مهم تمدنی است. با سیطره جهان بینی و فرهنگ مدرن بر جوامع بشری ، معماری مدرن نیز در همه کشورها رواج پیدا کرد.معماریای که برگرفته از تفکر و فرهنگی است که با شاخصههای اسلامی متناسب نیست. پس لازم است که بر اساس مبانی اعتقادی و فرهنگیاسلام، معماریای تولید شود که در راه پیشبرد اهداف معنوی انسان قرار گیرد. مبانی انسان شناسی، جایگاهی اساسی در شکل گیری هویت معماریاسلامی دارد. پس از پرداختن به رابطه جهان بینی و معماری مشخص میشود که مؤلفه اساسی معماری اسلامی، اتصال شهودی روح انسان با عالم غیب و بازگردانی معانی غیبی بهصورت های خیالی و حسی است. شناخت و مراتب انسان ، اتحاد انسان با معلوماتش، قدرت تأثیرگذاری روح انسان و مظهر شدن او برای تجلی یافتن اسماء و صفات الهی از مبانی انسان شناسی است که هویت معماری اسلامی را تشکیل می دهد

کلیدواژه ها

معماری اسلامی، عالم غیب، روح انسان، مبانی انسان شناسی، عالم مثال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.