خطرپذیری با رویکرد اصول سازماندهی در مدیریت بحران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران ، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: CIVILSD01_279
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 703
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا شکرچی زاده

هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

کیامرز خدادادی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیرت صنعتی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

سعید قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیرت صنعتی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

احمد باورسادیان خوا

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیرت صنعتی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

در این مقاله ابتدا فرازهایی از اصول اساسی مدیریت بحران بیان شده و در ادامه مجموعهای از اصول آمادگی در برابر حوادث و نیازهای ویژه مدیریت بحران به همراه برنامه عملی برای انجام وظایف مدیریت بحران پیشنهاد میشود. در پایان با در نظر گرفتن سیل به عنوان یکی از بلایای طبیعی و به منظورسازماندهی مدیریت بحران در این زمینه به تحلیل اصول مرتبط با مدیریت سیلاب از قبیل ارزیابی خسارات، تحلیل ریسک، برنامهریزی قانونمند، بازسازیبعد از وقوع سیل و ... پرداخته شده است. در این راستا مؤلفههای اساسی سامانههای مدیریتی کنترل سیلاب در محدودههای با خطرپذیری بالا در دورههای مختلف پیشبینی، پیشگیری، دفع و رفع آثار حادثه در قالب اقدامات آموزش، اطلاعرسانی و فرهنگسازی در جامعه هدف ناحیه اثرپذیر مورد تحلیل جامع مکانی و زمانی شده و کارآیی و راندمان هریک با همپوشانی با کاربری اراضی مربوط مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. عوامل مؤثر هیدرولیکی و مورفولوژیکی هر ناحیه از سیلابدشت تعیینکننده روند زمانی و مکانی مدیریت سیلاب و اقدامات اولیه و ثانویه مدیریت مؤثر بحران در سیلابدشت است. مطالعات فوق برروی رودخانه سیمینهرود مورد مطالعه و واسنجی قرار گرفته است و راهکارهای متناسب بررسی و معرفی شدهاست.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، سازماندهی ، تحلیل ریسک خطر ، فرهنگسازی و اطلاعرسانی، مدیریت سیلابدشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.