بهره برداری بهینه بلند مدت از سدها با استفاده از تلفیق برنامه ریزی پویا و روش شبکه های عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC05_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید بزرگ حداد

دکترای آب دانشگاه علم و صنعت ایران

سعید علیمحمدی

عضو هیئت علمی گروه آب دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور

چکیده

به جهت استفاده مطلوب از منابع آبی کشور و با توجه به کثرت سدهای موجود و در دست اجرا در کشور، لزوم بهره برداری بهینه و استخراج قواعد بهر برداری مناسب از آنها نمایان می گردد. در این راستا با توجه به دقت و کارآیی بالای روش شبکه های عصبی مصنوعی جهت پیش بینی رویدادها از این روش جهت استخراج دستورالعمل بهر برداری استفاده شده است. در این بررسی میزان رهاسازی از مخزن سد در هر دوره بر اساس حجم مخزن در ابتدای همان دوره و میزان آب ورودی به مخزن درآن دوره و نیز میزان نیاز در آن دوره محاسبه گردیده است. بدین ترتیب با هر ترکیبی از موارد فوق می توان حجم مناسب خروجی از سد در هر دوره را تعیین نمود. این تحقیق برای یکی از سدهای موجود در جنوب غربی کشور( سد دز) انجام پذیرفته و نتایج آن با نتایح یکی دیگر از روشهای کلاسیک موجود(روش رگرسیونی) مقایسه گردیده است. نتایج نشانگر دقت مناسب این روش در این حوزه کاربرد می باشد.

کلیدواژه ها

بهر برداری بهینه بلند مدت ، برنامه ریزی پویا ، شبکه عصبی مصنوعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.