بررسی آلودگی فلزات سنگین اتمسفر با استفاده از اقاقیا

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین همایش زمین شناسی کاربردی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAGE03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین امینی

کارشناس ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان،اصفه

شاپور حاج رسولیها

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان،اصف

مهران هودجی

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان،اصف

پیام نجفی

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان،اصف

چکیده

توسعه صنعت و گستردگی ترافیک شهری و برون شهری در کشورهای پیشرفته و ً اخیرا ایران ، آلودگی خاک ، آب و هوا را در پی داشته است . با توجه به اهمیت آلودگی محیط زیست ردیابی دائمی آلودگی هوا ، خاک و آب در نواحی مبتلی به لازم است مورد توجه خاص قرار گیرد . گیاهان و جانوران به عنوان زیست ردیاب در بسیاری از نقاط جهان مورد استفاده قرار گرفته اند . در این تحقیق برگ درخت اقاقیا به عنوان یک زیست ردیاب آلودگی هوا به فلزات سنگین در شهر اصفهان مورد ارزیابی قرار گرفت . غلظت فلزات سنگین ) Fe ، Zn ، Pb ، Cu ، Mn وCd ( در برگ های نمونه برداری شده شسته شده و شسته نشده از سایت های چهارگا نه ( خوراسگان خیا بان هشت بهشت شرقی، محدودة کارخانه ذوب آهن و باغ بهادران ) در دو مرحله ( اواخر خرداد و شهریور (1384 جمع آوری و پس از آماده کردن مقدماتی توسط دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شدند . غلظت فلزات سنگین در برگهای شسته نشده بیشتر از برگ های شسته شده بود و میان برگ های شسته شده و برگ های شسته نشده اختلاف معنی داری نشان داده شد . همچنین نتایج بدست آمده نشان داد به جز در مورد روی زمان نمونه برداری تاثیر معنی داری بر میانگین غلظت فلزات سنگین مورد مطالعه ندارد . به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که مناطق صنعتی و پرترافیک شهری عامل اصلی آلودگی هوا به فلزات سنگین در اصفهان بوده و در این منطقه اقاقیا می تواند به عنوان یک زیست ردیاب مطمئن در بررسیهای آلودگی هوا مورد استفاده قرار گیرد .

کلیدواژه ها

زیست ردیاب ، درخت اقاقیا، فلزات سنگین ، آلودگی هوا، منطقه صنعتی، منطقه پر ترافیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.