نقش تصمیم گیری بر اساس منابع دینی با مقایسه و بررسی دیدگاه پوزیویستی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: ACCFIN03_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا دانشی

دانشجوی دکترای فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان ، مدرس پردیس خواجه نصیرالدین طوسی دانشگاه فرهنگیان

مهدی لسانی

دانشیار عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

یکی از مهمترین مسائل مدیریت تصمیم گیری می باشد. پرهیز از شک و تردید از لوازم وشرایط اصلی مدیر یت است .دودلی وعدمقاطعیت مدیر باعث می شود که تردید وابهام و سردر گمی در همه بدنه سازمان سرایت کرده و کار ها در زمان مناسب به انجام نرسدوسازمان به اهداف مورد نظر نرسد امام علی (ع) در حکمت 274 نهج البلاغه شک و تردید بی مورد رانهی کرده ومی فرماید : علم خود رابه جهل و یقین خود را به شک تبدیل نکنید ، وقتی دانستید عمل کنید و زمانی که یقین کردید ، اقدام نمایید.به جهت اهمیت نظریهتصمیم گیری ونقش اساسی ان ؛ نظر اسلام را با توجه به منابع دینی (قران؛سنت؛عقل) یررسی کرده و به لوازم انجام این مهم از نظرمدیریت پرداخته شده با دیدگاه پوزیستی مقایسه ونظریه سایمون مورد نقد وارزیابی قرار گرفته ؛شیوه پژوهش براساس تحلیل محتویومطالعه کتا بخانه ای واستفاده از مقالات علمی مرتبط مدیریت درمتون اسلامی صورت گرفته و نتایج حاصل از این پژوهش این گونهاست که اسلام فقط به یک بعد انسان نمی پردازد وانسان را در تمام ابعاد وجودی رشد می دهد .وقاطعیت ؛تدبیروعقلانیت با دوری ازابهام زدایی ؛مشورت ازملزومات تصمیم گیری می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت؛ سازمان؛ اسلام ؛متون اسلامی ؛پوزیویتیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.