معرفی گیاهان دارویی موثر در درمان بیماری ام اس (MS)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL01_1161
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 15865
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده زینب حسینی ولشکلایی

دانشجوی کارشناسی ارشد تولیدات گیاهی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

حسن نظریان

دکترای گیاهشناسی استادیار آموزشکده کشاورزی کرج

چکیده

در قرن حاضر تحقیقات گسترده ای بر روی گیاهان دارویی انجام پذیرفته و داروهای با ماده موثره طبیعی ، افقهای جدیدی را برای جامعه پزشکان و داروسازان پژوهشگر گشوده است. بیماری های ناشناخته در جوامع بشری بیشترین بررسی های علمی را به خود اختصاص داده اند در این میان بیماری MS به معنای تصلب مضاعف بافت ها یکی از شایع ترین بیماری های سیستم عصبی در جهان است که عامل یا عوامل بروز آن ناشناس هستند امروزه شواهد علمی بسیاری وجود دارد که اهمیت و نقش تغذیه را در حفظ سلامتی بیماران مبتلا به ام اس ثابت کرده است. گیاهان دارویی نیز که در درمان و پیشگیری این بیماری به کار برده می شوند گیاهانی هستند که برای تقویت حافظه و تشدید جریان خون مفید بوده و نیز آرام بخش هستند طبق تحقیقات انجام گرفته گیاهان داروی نظیر کندر Boswellia carterii، زعفران Crocus sativus، شاهدانه Cannabis sativa ، ژینکو Ginkgo biloba و گیاهان حاوی کافئین Coffea arabica موثر می باشند با وجه به اینکه عوارض التهابی در سلول های مغز علت اصلی بیماری ام اس شناخته شد به گونه ای که باعث خونریزی و التهاب در مغز بیماران می شود از گیاه کندر برای مهار پروسو گرانیت ها لونکوترین التهابات مغز استفاده و به درمان بیماری کمک شود برای اینکه ام اس پیشرفت کند گلبول های سفید باید از سد رگ های مغزی عبور کنند و بنابر مطالعات دانشگاه کرنل، کافئین مسیر گیرنده های آدنوزین را مسدود می کند و از پیشروی گلبول های سفید جلوگیری می کند . لرزش هایی که در بیمار ام اس وجود دارد درمانش خیلی مشکل است و شاهدانه یکی از مواردی است که می تواند در کاهش آن موثر باشد آرام بخش بودن و تسکین دادن نیز از خواص مهم زعفران ذکر شده است.

کلیدواژه ها

مولتیپل اسکلروزیس، میلین، سیسم عصبی، کافئین، آرام بخش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.