بررسی رکیبات شیمیایی و دارویی موجود در گیاه صبر زرد Aloe vera L

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL01_1160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده رقیه حسینی کردخیلی

کارشناسی ارشد باغبانی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

گیاه صبر زرد با نام علمی Aloe vera L. متعلق به خانواده Liliaceae با ظهاری بوه ای و همیشه سبز از جمله گیاهان دارویی با ارزش در دنیا می باشد این گیاه بومی آفریقای جنوبی و شرقی بوده و در نواحی گرم و خشک کشورمان از مله سواحل جنوبی می روید این گیاه از طریق جداسازی پاجوش ها تکثیر می یابد اندام دارویی مورد استفاده این گیاه برگ های حاوی ژل و شیرابه آن می باشد 99% ژل این گیاه را آب تشکیل می دهد مابقی مواد تشکیل دهنده ژل را ترکیبات شیمیایی مختلف از جمله گلوکومانان، پلی ساکاریدهای محلول در آب، پیش ساخت های پروستاگلاندین ها، ویتامین های E،C ،A، لیگنین ، ساپونین ، اسرول های گیاهی ، اسیدهای آمینه ، آنتوسیانین، فلاوونوئید و ... را شامل می شود گیاه صبر زرد از زمان های قدیم برای درمان بسیاری از امراض از جمله رفع عفونت ها، بیماری های پوستی و نیز به عنوان مسهل استفاده می گردید. در حال حاضر محصولات مختلف آلوئه ورا در صنایع مختلف غذایی (انواع نوشابه ها، کمپوت و ...)، صنایع آرایشی و بهداشتی (انواع کرم ها ، شامپوها ، صابون ها و ...) و صنایع دارویی (کپسول ، قرص جوشان و ...) تولید و عرضه می شود به طور کلی ژل آلوئه ورا دارای خاصیت باکتری کشی می باشد . آسمانان از کربوهیدرات های موجود در آلوئه ورا خاصیت ضد توموری دارد . مانان یکی از ترکیبات موج.د در آلوئه ورا تاثیر بسیاری دز جلوگیری از فعالیت های سلول های سرطانی دارد. با توجه به اهمیت دارویی آلوئه ورا، هدف این مقاله مروزی بر خصوصیات کامل گیاه شناسی، ترکیبات شیمیایی موجود در اندام دارویی گیاه و اثرات دارویی این ترکیبات می باشد این مقاله از طریق بررسی مقالات موجود در پاگاه های اینترنتی و به صورت کتابخانه ای تهیه گردیده است.

کلیدواژه ها

صبر زرد Aloe vera L.، ترکیبات شیمیایی و خواص دارویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.