استخراج، خالص سازی و شناسایی مواد حاصل از عصاره کلروفرمی برگ گیاه گردو به منظور بررسی اثرات ضد سرطانی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL01_1106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2842
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن اردستانیان

کارشناس ارشد مهندسی بیوتکنولوژی کشاورزی

مونا سلیمی

دکتری شیمی دارویی عضو هیئت علمی انستیتو پاستور

سودابه سعیدنیا

مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران

علیرضا گوهری

مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

در دنیای امروز استفاده از تولیدات طبیعی (Natural Products) بخصوص تولیدات گیاهی (Plant Products) علاوه بر مصارف صنعتی در زمینه پزشکی و داروسازی نیز رو به گسترش است با توجه به فراوانی مقاومت های دارویی و کاهش اثربخشی ترکیبات شیمیایی در درمان بیماری های مختلف استفاده از این ترکیبات از اقبال خوبی برخوردار بوده و بسیاری از شرکت های معتبر داروسازی جهان سرمایه گذاری های فراوانی را در این زمینه اغاز نموده اند. درخت گردو (Juglans regia L.) از جمله گیاهانی است که از زمان های بسیار دور دارای مصارف خوراکی، پزشکی و درمانی بوده است از انجاییکه در مطالعات پیشین عصاره کلروفرمی برگ گردو اثرات ضد سرطانی خوبی از خود نشان داده است ما بر ان شدیم تا در این مطالعه مواد موجود در عصاره کلرفرمی برگ گردو را جداسازی و شناسایی نماییم تا به تریکب موثر با اثرات ضد سرطانی دست یابیم در این تحقیق پس از عصاره گیری و بدست اوردن عصاره کلرفرمی برگ گردو ، با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک (Thin Layer Chromatography) حلال مناسب جهت جداسازی مواد موجود در فاز کلروفرمی انتخاب گردید سپس با استفاده از روش کروماتوگرافی ستونی (Column Chromatography) مواد مختلف موجود در فاز کلروفرمی جداسازی و خالص سازی شدند به منظور شناسایی مواد تخلیص شده طیف های C-NMR،1H-NMR به کار رگفته شد در نهایت جهت ارزیابی اثرات سایتوتوکسیک (cytotoxicity) مواد حاصل بر روی سلول های سرطان سینه (MCF7) و دهان (BHY) از روش MTTassay استفاده گردید. حاصل این مطالعه شناسایی 5 ماده از دسه فلاونوئیدها ، ترپن ها و استروئیدها بود که سبب کاهش تکثیر سلول های سرطانی سینه و دهان در مدت 48 و 72 ساعت گردید . با توجه به خواص ضد تکثیری مواد شناسایی شده می توان این مواد را به عنوان کاندیدهای مناسب جهت ساخت داروی موثر در درمان این نوع سرطان ها پیشنهاد نمود.

کلیدواژه ها

گردو، سرطان، کروماتوگرافی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.