بررسی اثر ضد قارچی اسانس نعنا فلفلی و اویشن باغی بر روی قارچ Penicillium digitatum

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL01_1038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا محمدی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

ناصر لطفی

مربی گروه گیاهان دارویی عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه

حسن رضا اعتباریان

گروه گیاهپزشکی پردیس ابوریحان دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

اکرم بخشی

گروه گیاهپزشکی پردیس ابوریحان دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

چکیده

کاربرد قارچکش های شیمیایی می تواند موجب ایجاد استرینهای مقاوم به قارچکشها شود و از سویی دیگر به علت باقیماندن در میوه ها و غذاها سلامتی بشر را به خطر می اندازد. بنابراین تحقیقات بر توسعه مدیریت روش های دیگری که هم موثر باشد و هم از نظر اقتصادی میسر باشد متمرکز شده است . گونه آویشن باغی به عنوان منبعی غنی از تیمول، کارواکرول، P- سیمن و گاما ترپینن و گونه نعنا فلفلی به دلیل داشتن غلظت بالایی از ترکیبات منول، منتون، و سینئول که جزء متابولیت های ثاتویه و ترکیبات فنلی می باشند به عنوان دو گونه دارویی مهم جهت بررسی اثرات ضد قارچی انتخاب گردیدند در این تحقیق اسانس دو گونه مذکور به روش تقطیر با آب در دستگاه کلونجر استخراج گردید و قارچ پنیسیلیوم از میوه های آلوده جداسازی و شناسایی شد اسانس دو گونه در غلظت های 0، 150، 250، 300، 600، 1000، 2000، 3000 و 4000 ppm بر روی کنترل رشد قارچ پنیسیلیوم دیجیتاتوم رشد کرده بر روی محیط کشت PDA مورد مطالعه قرار گرفت . ایانی آویشن باغی دارای کمترین غلظت بازدارندگی معادل 250ppm و کمترین غلظت قارچکشی معادل 300ppm بود . اسانس نعنا فلفلی نیز دارای کمترین غلظت بازدارندگی معادل 1000ppm و کمترین غلظ قارچکشی معادل 2000ppm بود برای اسانس آویشن باغی در غلظت 600ppm و اسانس نعنا فلفلی در غلظت 4000ppm دارای اثر قارچکشی 100% بودند. نتایج نشان داد که اسانس آویشن در مقایسه با اسانس نعنا فلفلی بهتر توانست رشد قارچ را کنترل نمیاد که ممکن است به علت وجود اثرات سینرژیستی تیمول با دیگر ترکیبات فنلی نظیر کارواکرول باشد.

کلیدواژه ها

اسانس های گیاهی، نعنا فلفلی، اویشن باغی، پنیسیلیوم دیجیتاتوم، کمترین غلظت بازدارندگی و کمترین غلظت قارچکشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.