ارزیابی روش اسپکتروفتومتری طراحی شده جهت تعیین مقدار تام پلی فنول های انواع چای موجود در بازار ایران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL01_909
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 870
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید صادقپور

استادیار ، دکتری تخصصی فارماکوگنوزی ، عضو هیئت علمی موسسه مطالعات تاریخ پزشکی طب اسلامی و مکمل

فرناز یونسی

دکترای عمومی داروسازی

چکیده

چای یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی ها در سراسر جهان است مطالعات اخیر بر روی این ماده بیانگر این مطلب است که چای حاوی ترکیباتی است که اثرات مفیدی مانند کاهش کلسترول خون، کنترل فشار خون ، اثرات ضد میکروبی، اثرات آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی و کاهنده وزن دارند این امر به دلیل وجود ترکیباتی به نام پلی فنول ها است. پلی فنول ها علاوه بر اثرات بیان شده در رنگ و عطر چای تولیدی نیز تاثیر بسزایی دارند و امروزه مورد توجه قرار گرفته اند مهمترین پلی فنول های چای تحت نام کاتچین ها شناخته می شوند امروزه روش های آنالیتیکی مختلفی برای اندازه گیری ترکیبات مهم چای به منظور تخمین کیفیت و طعم چای بکار گرفته می شود روش طیف سنجی ماوراء بنفش یکی از ساده ترین و در عین حال سریعترین و دقیق ترین روش ها در اندازه گیری میزان تام پلی فنول ها محسوب می شود در این مطالعه میزان تام پلی فنول های گیاه چای موجود در بازار با استفاده از دستگاه طیف سنجی ماوراء بنفش مورد ارزیابی می گیرد در این روش ترکیب پلی فنول با یون فری سیانید واکنش داده و آنرا احیا می کند سپس یون مذبور با یون فریک ترکیب شده و کمپلکسی تحت عنوان پروسیان بلو ایجاد می کند و میزان جذب محلول که رابطه خطی با میزان پلی فنول های چای دارد اندازه گیری می شود بیشترین و کمترین میزان پلی فنول های گزارش شده به ترتیب 2/6154 و 0/030 می باشد محتوای پلی فنولی پنجاه درصد از چای های بازار بیشتر از 1/65 می باشد.

کلیدواژه ها

چای، انتی اکسیدان، پلی فنول ها، طیف سنجی ماوراء بنفش، پروسیان بلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.