بررسی اثر نش خشکی و شوری بر پارامترهای رشد توده بومی و رقم هندی زیره سبز (Cuminum Cyminum)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL01_537
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان کشمیری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه فردوسی مشهد

محمد کافی

استاد گروه زراعت دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

زیره سبز یکی از مهمترین و اقتصادی ترین گیاهان دارویی است که می تواند در مناطق خشک و نیمه خشک ایران برای تولید در شرایط کمبود آب حائز اهمیت فراوان باشد جهت بررسی شاخص های رشدی توده بومی زیره سبز با یک رقم هندی در شرایط تنش خشکی و شوری، آزمایشی به صورت کرت های دو بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار، در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1388 انجام شد کرت های اصلی، شامل 1، 2، 3، 4 بار آبیاری (شاهد) در طول فصل رشد زیره سبز و کرت های فرعی دو سطح شامل آبیاری با آب با هدایت الکتریکی 1 دسی زیمنس بر متر (شاهد) و آب شور با هدایت الکتریکی 5 دسی زیمنس بر متر و کرت های فرعی فرعی شامل توده بومی سرایان و رقم هندی بودند نتایج نشان داد که تجمع وزن خشک ، شاخص سطح سبز، دوام شاخص سطح سبز و سرعت رشد محصول تحت تاثیر اثرات منفی تنش قرار گرفتند. همچنین تیمارهای دو و سه بار آبیاری بیشترین مقدار را از نظر این شاخص ها داشتند و کمترین این پارامترهای مربوط به تیمارهای 1 و 4 بار آبیاری با آب شور بود در بین رقم و توده مورد مطالعه نیز توده سرایان در تمامی شاخص های مورد بررسی نسبت به رقم هندی برتری داشت تیمار استفاده از آب شیرین نیز نسبت به تیمار آب شور از نظر این شاخص ها برتری داشت.

کلیدواژه ها

شاخص سطح سبز، رژیم آبیاری، دفعات آبیاری، سرعت رشد محصول، زیره سبز، شاخص های رشدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.