تاثیر تراکم کاشت بر محتوای اینولین در دو رقم شیکوره ویتلوف

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL01_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 789
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جابر پناهنده

استادیار گروه علوم باغبانی

شهلا عبدالهی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی

بابک قنبرزاده

دانشگاه تبریز دانشکده کشاورزی گروه علوم باغبانی

حسین ناظمیه

دانشگاه تبریز دانشکده کشاورزی گروه علوم باغبانی

چکیده

شیکوره با نام علمی Cichorium intybus L. گیاهی چند ساله از خانواده Asteraceae می باشد ریشه شیکوره به دلیل محتوای بالا ، سهولت استخراج و نیز نوه اینولین موجود مهمترین منبع تولید اینولین محسوب می شود اینولین دارای انواع مصارف در صنایع دارویی و غذایی بوده و در تولید شربت فروکتوز و نیز به عنوان جایگزین چربی در فراورده های غذایی کم چرب مورد مصرف قرار میگیرد به منظور بررسی تاثیر تراکم کاشت بر محتوای اینولین در دو رقم شیکوره آزمایش مزرعه ای در ایستگاه تحقیقات کشاورزی خلعت پوشان دانشکده کشاورزی ، دانشکاه تبریز اجرا شده و 4 فاصله روی ردیف (5، 10، 15 و 20cm) و نیز دو رقم شیکوره (Pagana و Yellow Star) در قالب طرح بوک های کامل تصادفی با 3 تکرار مورد بررسی قرار گرفت نتایج آزمایش نشان داد که تراکم کاشت تاثیر معنی داری بر درصد اینولین ریشه نداشته اما عملکرد اینولین در هر بوته و نیز در واحد سطح را تحت تاثیر قرار داد. بیشترین میزان عملکرد اینولین ریشه نداشته اما عملکرد اینولین در هر بوته و نیز در واحد سطح را تحت تاثیر قرار داد. بیشترین میزان عملکرد اینولین در هر بوته در فاصله کاشت 20cm و بیشترین میزان عملکرد اینولین در واحد سطح، در فواصل کاشت 5 و 10cm به دست آمده و اختلاف معنی داری بین این دو فاصله مشاهده نشد. بین ارقام مورد بررسی نیز اختلاف معنی داری از نظر عملکرد اینولین مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

شیکوره، تراکم کاشت، رقم، اینولین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.