مطالعه اثرات مصرق NACL و ساکارز بر درصد و سرعت جوانه زنی گیاه دارویی ختمی ( Althaea officinalis)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 764
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد یبگی

دانشجوی رشته تولیدات گیاهی دانشکده فنی و مهندسی تربت حیدریه

رسول سام

دانشجوی رشته تولیدات گیاهی دانشکده فنی و مهندسی تربت حیدریه

احمد احمدیان

دکترای اکولوژی گیاهان دارویی عضو هیئت علمی گروه تولیدات گیاهی دانشکده فنی و مهندسی تربت حیدریه

چکیده

در جهت شناخت نیازهای اساسی موثر بر شد در گیاه دارویی ختمی، آزمایشی در آزمایشگاه کشاورزی دانشکده فنی و مهندسی تربت حیدریه در آبان ماه 89 انجام گردید در این آزمایش که به صورت فاکتوریل و در قالب طرح CRD انجام گرفت اثرات مصرف چهار سطح NACL (غلظت صفر (b1) و 5 بار (b2) و 10 بار (b3) و 15 بار (b4)) به عنوان فاکتور B و چهار سطح ساکارز (غلظت صفر (c1) و 1 درصد (c2) و 2 درصد (c3) و 5 درصد (c4)) به عنوان فاکتور C و دو دمای 10 و 15 درجه سانتیگراد به عنوان فاکتور A بر درصد و سرعت جوانه زنی گیاه دارویی ختمی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج داده ها پس از انتقال به نرم افزار آماری SAS و بررسی تحت آزمون دانکن مورد بررسی قرار گرفت در اثر مصرف NACL و ساکارز بین تمام سطوح فاکتورهای C، A ، B و اثرات متقابل AC و AB اختلاف بسیار معناداری مشاهده گردید. در بین سطوح فاکتورA دمای 15 درجه سانتیگراد بهترین نتیجه را به دنبال داشت در بین سطوح فاکتور B ، سطوح b3، b2، b1 و b4 و در بین سطوح فاکتور C ، سطوح c1 ،c3 و C2 و C4 به ترتیب بیشترین میزان جوانه زنی را به دنبال داشت همچنین در بررسی اثر متقابل فاکتورها سطوح a2b2 (شوری صفر و دمای 15 درجه) و a1b4 (دمای 10 درجه و شوری 15 بار)، a2b4 (شوری 15 بار و دمای 15 درجه ) (در مورد AB) و تیمارهای a2c3 و a2c4 (در مورد AC) به ترتیب بیشترین و کمترین درصد جوانه زنی را به دنبال داشت همچنین بیشترین سرعت جوانه زنی در تیمار a1c1 (2/47) مشاهده شد.

کلیدواژه ها

درصد جوانه زنی، شرایط بهینه رشد، اختلاف معنی دار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.