بررسی ارتباط بین سازو کارهای حاکمیت شرکتی و سیاست تقسیم سودشرکت پس از انتشار اولیه: شواهد از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: IAAC11_161
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین رستمی

کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه فردوسی مشهد -

غلامرضا پاکدل

کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

سیاست تقسیم سود میتواند هم نتیجه حاکمیت قوی و هم جایگزینی برای حاکمیت ضعیف باشد . این پژوهش به بررسی ارتباط بین برخی از ساز و کارهای حاکمیت شرکتی و سیاست تقسیم سود شرکت پس از عرضه عمومی اولیه سهام، بر اساس داده های 66 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال 1381 تا 1387 میپردازد. ساز و کارهای حاکمیت شرکتی شامل ساختار مالکیت (شامل مالکیت نهادی ، و مالکیت مدیریتی ) و ترکیب هیئت مدیره(درصد اعضای غیر موظف یا استقلال هیئت مدیره) میباشد. روش آماری مورد استفاده جهت آزمون فرضیههای مطرح شده در این پژوهش رگرسیون خطی چندگانه است. یافته ها ی پژوهش نشان میدهد که مالکیت نهادی و مالکیت مدیریتی رابطه مثبتی با سیاست تقسیم سود شرکت ها پس از انتشار اولیه دارند. علاوه بر این، حضور بیشتر مدیران غیر اجرایی (غیر موظف) در ترکیب هیئت مدیره، نسبت سود تقسیمی شرکت را کاهش م ییابد.

کلیدواژه ها

سیاست تقسیم سود؛ حاکمیت شرکتی؛ ساختار مالکیت؛ ترکیب هیئت مدیره؛ عرضه اولیه سهام؛ بورس اوراق بهادار تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.