بررسی و مقایسه خلاقیت کودکان اجتماعی و انزواطلب حدود سنی 8 ساله شهرستان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم تربیتی و روان شناسی
  • کد COI اختصاصی: ASMJ01_1072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یحیی دلفانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی

تقی آقاحسینی

استاد و مدرس دانشگاه پیام نور واحد اصفهان

بهمن سعیدی پور

استاد و مدرس دانشگاه پیام نور واحد اصفهان

چکیده

خلاقیت یکی از مفاهیم بحث بر انگیز در حوزه روانشناسی به شماره می رود و در عصر کنونی به شدت مورد اقبال و نظر قرار گرفته است بی شک در جهان فوق صنعتی امروز خلاقیت یکی از تکنینک های مهم دستیابی به اکتشاف، اختراع و پیشرفت علمی، فنی، هنری تلقی می شود. شاید به این دلیل است که این قریحه در دوران کودکی بسیار مورد آموزش و حمایت قرار می گیرد. هدف مطالعه حاضر بررسی و مقایسه خلاقیت کودکان اجتماعی و انزواطلب حدود سنی 8 ساله در شهرستان کرمانشاه بوده و فرضیه اصلی تحقیق این است که خلاقیت کودکان اجتماعی از کودکان انزواطلب بیشتر است. روش تحقیق در این پژوهش تحقیق علی - پس از وقوع است. نمونه مورد بررسی 100 نفر از کودکان 8 ساله دبستان های شهرستان کرمانشاه و روستاهای توابع بوده است که آنها را به صورت تصادفی انتخاب کرده ایم. ابزار جمع آوری اطلاعات علاوه بر مشاهده، پرسشنامه تورنس بوده است آزمون سنجش خلاقیت تورنس شامل 60 سؤال و در سه گزینه الف و ب و ج می باشد و داده های به دست آمده از پرسشنامه را تجزیه و تحلیل کردیم. نتایج حاصل از این تجزیه و تحلیل به ما شان داد که بین نمرات خلاقیت دانش آموزان و نمرات اجتماعی پذیری آنها و اجتماع پذیری رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. هر چقدر کودکان از سطح انزوا به سوی شخصیت اجتماعی رشد کنند خلاقیت آنها نیز رشد می کند و میزان خلاقیت در کودکان 8 ساله اجتماعی بیشتر از خلاقیت کودکان منزوی در همین حدود سنی است. بنابراین همه فرضیه های ذکر شده اثبات می گردد زیرا فرضیه ها همه در جهت صدق خلاقیت و شاخص های تشکیل دهنده خلاقیت قرار داشتند.

کلیدواژه ها

خلاقیت، کودکان اجتماعی، کودکان انزوا طلب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.