بررسی رابطه ی فناوری اطلاعات و ارتباطات با تفکر انتقادی دانشجویان کارشناسی ارشد گروه علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم تربیتی و روان شناسی
  • کد COI اختصاصی: ASMJ01_0831
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 792
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم تقوایی یزدی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول

ابراهیم کیایی

کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی

فاطمه زارعی دنگسرکی

دانشجوی کار شناسی ارشد علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری و مسئول مکاتبه

چکیده

در پژوهش حاضر سعی شده تا رابطه فناوری اطلاعات و ارتباطات با تفکر انتقادی دانشجویان دوره کارشناسی ارشد مورد مطالعه قرار گیرد در این پژوهش از روش همبستگی استفاده شده است جامعه اماری کلیه دانشجویان گروه علوم تربیتی دوره کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری شامل پنج رشته تحصیلی به تعداد 296 نفر می باشند که با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای، تعداد 150 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند حجم نمونه توسط جدول مورگان برآورد شد ابزار پژوهش برای سنجش میزان بهره گیری دانشجویان از فناوری اطلاعات و ارتباطات ، آزمون محقق ساخته و برای سنجش تفکر انتقادی ، آزمون فرم ب مهارت های تفکر انتقادی کالیفرنیا (CCTST: FB) می باشد روایی آزمون محقق ساخته با استفاده از نظرات 5 تن از اساتید متخصص در این زمینه تایید شد پایایی آن به روش بازآزمایی به فاصله دو هفته بر روی یک گروه 15 نفره انجام شد که همبستگی به دست آمده برابر 83% بود. اعتماد و اعتبار آزمون مهارت های تفکر انتقادی، قبلا در مطالعه تعیین و تایید شده است داده های به دست آمده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میانگین نمرات تفکر انتقادی دانشجویان مورد پژوهش 13/2533 (0/36717±) بود به طور کلی با اطمینان 95 درصد از نتایج پژوهش چنین برمی آید که بین مهارت های استفاده از واژه ورد، استفاده از گفتگوی الکترونیکی و ویلاگ نویسی با تفکر انتقادی دانشجویان رابطه مستقیم وجود دارد اما بین مهارت های مفاهیم پایه فناوری اطلاعات ، استفاده از کامپیوتر و مدیریت فایل ها ، اکسل، اکسس، پاورپوینت، جستجو در اینترنت، ایمیل و نظر دادن در وبلاگ ها با تفکر انتقادی دانشجویان رابطه وجود ندارد.

کلیدواژه ها

تفکر انتقادی، فناوری اطلاعات و ارتباطات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.