بررسی مدیریت کلاس معلمان در مدارس و ارتباط آن با اعتماد به نفس دانش آموزان پایه سوم ابتدایی شهر ایلام

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم تربیتی و روان شناسی
  • کد COI اختصاصی: ASMJ01_0510
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1647
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نعمت اله ناصرزاده

کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه کردستان، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی آبدانان

سعید شیخی

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه خوارزمی تهران، مدرس دانشگاه پیام نور آبدانان

رضا شیخه

کارشناس ارشد فلسفه و کلام دانشگاه خوارزمی، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی آبدانان

فرشته محسنی مقدم

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه پیام نور، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی آبدانان

چکیده

پژوهش حاضر بررسی مدیریت کلاس معلمان در مدارس و ارتباط آن با اعتماد به نفس دانش آموزان پایه سوم ابتدایی شهر ایلام میباشد. روش انجام پژوهش از نوع میکس متود و جامعه آماری شامل دانشآموزان پایه سوم ابتدایی شهر ایلام که در سال تحصیلی 1393 که نمونه این پژوهش یک نمونه در دسترس و شامل دو کلاس میباشد که، یکی از آنها دارای معلمی است که در اداره کلاس از روش اقتدارگرا استفاده میکنند و دیگری دارای معلمی است که از روش استقلالگرایانه استفاده میکند. ابزار اندازه گیری نیز شامل مشاهده مستقیم و پرسشنامه محقق ساخته است که برای تضمین روایی و پایایی آن از نظرات متخصصان علوم تربیتی استفاده شده است. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از آن است که، معلم اقتدارگرا در اداره کلاس بیشتر دانشآموزان را کنترل میکند، در کلاس او تقسیم قدرت زیادی به چشم میخورد و تعداد معدودی از دانشآموزان مورد توجه معلم هستند، دانشآموزان او از اعتماد به نفس پایینی برخوردارهستند به گونه ای که حتی زمانی که دانش آموزان زرنگ کلاس پایه تابلو میروند دچار استرس و اضطراب میشوند. ولی در کلاس معلم استقلال گرا معلم به همه دانش آموزان به یک نحو نگاه میکند و به همه آنها توجه دارد، دانش آموزان حتی دانش آموزانی که از نظر درسی پایینتر از دیگران هستند هنگام رفتن پایه تابلو استرس ندارند، روابط دانش آموزان با هم و با معلم مبتنی بر صمیمیت است، معلم کمتر از تنبیه و بیشتر از تشویق استفاده میکند.

کلیدواژه ها

برنامه درسی. برنامه درسی پنهان. مدیریت کلاس. تأییدجویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.