بررسی رابطه فراموشی سازمانی با تغییرات سازمانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم تربیتی و روان شناسی
  • کد COI اختصاصی: ASMJ01_0136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد محمودوند

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی دانش اموخته دانشگاه سیستان و بلوچستان

عبدالوهاب پورقاز

دانشیار دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه فراموشی سازمانی با تغییرات سازمانی در دانشگاه سیستان و بلوچستان انجام شده است روش تحقیق در این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بوده که جامعه آماری آن شامل کلیه مدیران گروه های آموزشی و غیر آموزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان به تعداد 89 نفر می باشد از آنجا که روش نمونه گیری از نوع سرشماری بوده کل جامعه آماری (89 نفر) مورد بررسی قرار گرفت. ابزار پزوهش دو پرسشنامه شامل پرسشنامه 14 سوالی فراموشی محقق ساخته 5 گزینه ای طیف لیکرت برگرفته از ادبیات تحقیق (هولان و فیلیپس 2004) و پرسشنامه 12 سوالی تغییر 5 گزینه ای طیف لیکرت اقتباس از پایان نامه پزشک (1389) با اندکی تغییرات می باشد. روایی پرسشنامه ها از نوع محتوایی و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برآورد شده است برای تحلیل آماری داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون استفاده شده است. نتایج آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین فراموشی سازمانی و ابعاد آن با تغییرات سازمانی و مولفه های آن رابطه معنادار و مثبت می باشد به جز مولفه مکان (محل کار) که دارای رابطه معناداری نمی باشد. همچنین نتایج آزمون رگرسیون نشان داد فراموشی سازمانی بیشترین پیش بینی را از تغییرات سازمانی داشته است و نیز فراموشی سازمانی در بین مولفه های تغییر بیشترین میزان پیش بینی را به ترتیب از دانش افراد، ساختار سازمانی، تکنولوژی و مکان داشته است. نتایج: بین فراموشی سازمانی و ابعاد آن با تغییرات سازمانی و مولفه های آن رابطه معنادار و مثبت می باشد.

کلیدواژه ها

فراموشی سازمانی، یادگیری زدایی، اجتناب از عادت های بد، تغییر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.