بررسی مولفه های توسعه آموزش مجازی در نظام آموزش عالی ایران از دیدگاه استادان دانشگاه های مجری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم تربیتی و روان شناسی
  • کد COI اختصاصی: ASMJ01_0038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1719
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا غزنوی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان

رضا جعفری فرد

ارشد مدیریت و برنامه ریزی آموزشی مدرس دانشگاه فرهنگیان پردیس مطهری زاهدان

علیرضا کیخا

ارشد روانشناسی استثنایی عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان پردیس مطهری زاهدان

زهرا خردمند

ارشد روانشناسی استثنایی مدرس دانشگاه فرهنگیان پردیس رسالت زاهدان

چکیده

ظهور شبکه های گسترده اطلاعاتی و ارتباطی و قابلیت های فراوان آن ، زمینه ساز تحول در تمامی عرصه های زندگی از جمله فناوری های نوین آموزشی و کاربرد آنها در فرایند آموزش و یادگیری به ویژه آموزش مجازی شده است. با وجود چالش هایی در زمینه آموزش مجازی (الکترونیکی)، بهره گیری از قابلیت های آن موجب توسعه و اثربخشی آموزشی عالی شده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی راه های توسعه آموزش مجازی در آموزش عالی ایران از نظر استادان دانشگاه های مجازی انجام شده است روش پزوهش توصیفی از نوع پیمایشی و جامعه آماری شامل 600 نفر و حجم نمونه با استناد به جدول مورگان تعداد 234 نفر به روش تصادفی طبقه ای تعیین گردید. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه محقق ساخته حاوی 32 سوال با مقیاس لیکرت بوده که روایی ظاهری و محتوایی آن با نظر برخی از استادان برجسته رشته های علوم تربیتی ، کامپیوتر و فناوری اطلاعات و ارتباطات بررسی و تایید شد و پایایی آن به روش آلفای کرونباخ 0/92 بدست آمد که نشان دهنده اعتماد به سازه های پرسشنامه می باشد داده های حاصل در دو سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار Mini Tab و Spss پردازش و مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان می دهند که توجه به تقویت زیرساخت های فن آوری اطلاعات و ارتباطات تسلط استادان به روش های اموزش و بکارگیری فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، رعایت استانداردهای جهانی اموزش مجازی، حمایت موسسات از داوطلبان تحصیلات تکمیلی به روش مجازی، تقویت (غنی سازی) منابع و محتوای اموزشی ، اجرای ارزشیابی فرایند محور در آموزش مجازی ، از دیدگاه مدرسان و استادان به میزان بسیار زیاد در توسعه آموزش مجازی موثر می باشد و از این حیث بین نظرات استادان دانشگاه های مختلف تفاوت معنی داری ملاحظه نشد.

کلیدواژه ها

مولفه های توسعه، دانشگاه مجازی، اموزش مجاری (یادگیری الکترونیکی)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.