برنامه پنجم توسعه و راهبردهای آتی توسعه گردشگری ایران با استفاده از تکنیک swot

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره جغرافیدانان ایران
  • کد COI اختصاصی: IGAC11_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شبنم قلمی

دانشجوی دکترای تخصصی جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران مدرس دانشگاه

محمد علی رجائی ریزی

دانشجوی دکترای تخصصی جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات مدرس دانشگاه

اعظم کرمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

اصغر عبدلی

دانشجوی دکترای تخصصی جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه اصفهان مدرس دانشگاه

چکیده

از صنعت توریسم به عنوان یکی از پردرآمدترین فعالیت های اقتصادی در جهان یاد می شود. به گونه ای که پس ازصنعت نفت و خودرو سازی سومین منبع درآمد زای جهان محسوب می گردد. و این احتمال وجود دارد که گردشگریبه علت زوال ناپذیر بودن آن ، آینده ای پایدار تر نسبت به صنعت نفت و خودروسازی داشته و بتواند از منظر سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی ابزاری موثر برای پیوند بین ملت ها و توسعه پایدار باشد. در این میان ایران علی رغم امتیازات وتوانمندی های بالا در صنعت گردشگری ، از جایگاه درخور و مناسبی در سطح جهانی و منطقه ای برخوردار نیست. به طوری که رتبه 116 سهم گردشگری بین المللی را در دنیا به خود اختصاص داده است. علت این عقب ماندگی ، عدماتخاذ سیاست های موثر در این بخش به ویژه در برنامه های توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کشور می باشد. لذابا توجه به برنامه چشم انداز 20 ساله ایران – افق 1404 – و به ویژه برنامه پنجم توسعه کشور که اهتمام زیادی به توسعه گردشگری و دستیابی به سهم مناسب از بازار جهانی گردشگری و منطقه ای و افزایش سهم گردشگر ورودی و سهم درآمد دارد، تحقق رشد 20 درصدی برنامه پنجم و کسب درآمد4/5میلیارد دلاری در سال پایانی آن امری ضروری است . هدف اصلی این مقاله ورود به ساز و کارهای لازم برای تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه گردشگری است. بنابراین ، اهداف ، سیاست ها و برنامه های آتی ، چالش ها و راهبردهای توسعه گردشگری مورد توجه این مقاله است. نوع تحقیق کاربردی و روش آن اسنادی تحلیلی و با استفاده از تکنیک SWOTمی باشد . یافته های مقاله نشان می دهد که اگر ایران از مزیت ها و نقاط قوت خود در زمینه گردشگری استفاده نماید؛ می تواند با شناخت نقاط ضعف ، بسیاری از معضلات اقتصادی، اجتماعی خود را در افق 1404 به ویژه از نظر درآمد و اشتغال رفع نماید.

کلیدواژه ها

توسعه گردشگری برنامه پنجم ایران تکنیکSWOT ، راهبردها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.