بررسی توانمندی های تکنولوژیک شرکت های دانش بنیان (مطالعه موردی: شرکت های فعال در زمینه طراحی و تولید تجهیزات پزشکی)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و هشتمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری
  • کد COI اختصاصی: IRAMOT08_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قماشجی

کارشناس ارشدمدیریت تکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

زهرا عابدی

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه ا قتصاد محیط زیست

منوچهر منطقی

دانشیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران، مجتمع صنایع و فناوری های نرم

چکیده

در دهه هشتاد میلادی که کشورهای توسعه یافته با کاهش درآمد و ا فزایش بیکاری روبرو شدند، فاکتور جدیدی به نام «توانمندی تکنولوژی» در توسعه کشورها نقش پیدا کرد و بسیاری از سیاست گذاران به توسعه تحت راهبرد تکنولوژی روی آوردند. بدین وسیله عملاً توانمندی صنعتی کشورها منوط به ت وانمندی تکنولوژی آنان شد. به گونهایکه هم اکنون توان تکنولوژی به عنوان فاکتور اصلی اقتدار کشورها محسوب می شو. قدرت اقتصادی کشورهای صنعتی عمدتاً بر توانمندی های پژوهشی فعال و حمایت جدی از ت وسعه علمی و تکنولوژیک متکی است و این امر در مورد شرکت ها و سازمان های اقتصادی بزرگ و کوچک به وضوح صادق است. هدف کلی این تحقیق بررسی و تعیین میزان توانمندی های تکنولوژیک شرکت های فعال در زمینه طراحی و تولید تجهیزات پزشکی مستقر در پار فناوری پردیس می باشد به منظور تحقق ا هداف تحقیق پس از بررسی مدل های مختلف ارزیابی تکنولوژی، مدل گارسیا-آرئولا جهت بررسی توانمندی های تکنولوژیک انتخب گردید. در ادامه تحقیق پس از ت هیه پرسشنامه ا ولیه و ا صلاح آن توسط خبرگان و صاحبنظران مربوطه، پرسشنامه نهایی بنی جامعه آماری توزیع گردید که پس از جمع آوری اطلاعا، با استفاه از تحلیل های آماری نرم افزار SPSS رتبه بندی (اولویت) توانمندی های تکنولوژیک د رنظر گرفته شده، مشخص گردید و به جز یک فرضیه رد شده بقیه فرضیه های تحقیق مورد تأئید واقع شد. در نهایت بر ا ساس یافته های تحقیق پیشنهاداتی از طرف محقق ارائه شد.

کلیدواژه ها

توانمندی تکنولوژیک، شرکت های دانش بنیان، تجهیزات پزشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.