ارائه مدلی جامع جهت مدییت کارا و اثربخش فرایند توسعه و انتقال فناوری در سازمان های پروژه محور

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و هشتمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری
  • کد COI اختصاصی: IRAMOT08_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1071
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید بیگلربیگی قاجاریه

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه غیرانتفاعی خاتم (وابسته به صنعتی شریف)

علی کیا

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد تهران جنوب

امیر بیگلربیگی

عضو هیئت علمی دانشگاه ارشاد دماوند، دارای دکترای تخصصی

علیرضا امین پور

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه امیرکبیر

چکیده

براساس گزارش تهیه شده توسط محققان وزارت دفاع آمریکا و نمایندگان اداره حسابرسی د ولت آمریکا در سال 2005، همراستا نبودن فرایند توسعه فناوری با فرایند طراحی و توسعه محصول ن هایی، عدم تطابق کیفی فناوری های بالغ با نیازهای مشتریان (بازار)، انحراف هزینه توسعه فناوری با بدجه پیش بینی شده و عدم انتقال بموقع و مسمئن فناوری های بالغ به محصول در حال توسعه، عمده مشکلات رایجی ه ستند که اکثر سازمانهای پروژه محور از جمله وزارت دفاع آمریکا، در هنگام توسعه و انتقال فناوری با آنان مواجه اند. لذا محققان وزارت دفاع آریکا در سال 2012، مدل نوینی را جهت مدیریت فرایند توسعه و انتقال فناوری ثبت ا ختراع نمودند که توانست بمیزان چشمگیری از مشکلات فوق و انحرافات زمانی، هزینه ای و کیفیتی فرایند بکاهد حال مقاله پیش رو، با الگوبرداری از این مدل موفق به ارائه مدلی جامع جهت توسعه و انتقال فناوری می پردازد که سازمان های پروژه محور مشابه (که فرضیات ت عریف شده مدل برای آنان مصداق دارد) نیز می توانند با بکارگیری آن، کارایی و اثربخشی فرایند توسعه و انتقال فناوری خود را بالا برده و بطور چشمگیری با مشکلات اشاره شده مقابله نمایند. این مدل دارای 3 فاز 1- اکتشاف فناوری (بعنوان فاز آغازی و برنامهر یزی توسعهفناوری)2-اکتشاب فناوری از طریق انجام سطوح TRL.1 الی 6 فناوری (بعنوان فاز اجرا، کنترل و اختتام توسعه فناوری)3-انتقال فناوری بالغ بر فرایند طراحی و توسعه محصول (از طریق انجام سطوح TRL7 الی 9 فناوری همراه محصول) می باشد که نقاط پیش بازنگری و بازنگری نیز در فواصل استاندارد برای تضمین تطابق زمانی، هزینه ای و کیفیتی توسعه و انتقال فناوری تعبیه شده است.از دیگر قابلیت های این مدل، می توان به تعیین استراتژی توسعه فناوری (خرید مستقیم فناوری یا توسعه داخلی آن) در ذیل فاز اکتشاف فناوری اشاره کرد که در صورت انتخاب استراتژی توسعه داخلی، برای هر یک از سطوح TRL1 الی 6 فناوری، یک یا چند پروژه تحقیقاتی مرتبط تعریف و بدین طریق پروژه های تحقیقاتی نیز، ذیل سطوح TRL فناوری مدیریت می گردند. ه مچنین در فاز اکتساب فناوری (جهت تحقق هر یک از سطوح TRL (پروزه های تحقیقاتی تعریف شده، برنامه ریزی، اجرا، کنترل و اختتام می یابند و در نهایت نیز در فاز انتقال فناوری، قراردادی با م دیر پروژه محصولی جهت اطمینان از تحقق مؤثر سطوح TRL7 الی 9 فناوری همزمان با توسعه محصول منعقد می گردد.

کلیدواژه ها

توسعه و انتقال فناوری، استراتزی توسعه فناوری، پروژه های تحقیقاتی، مدیریت تحقیق و توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.