پتانسیل کاهش تبخیر با استفاده از الکلهای چرب (مرور منابع)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت جامع منابع آب
  • کد COI اختصاصی: NCUIMWR03_439
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود بحرینی مطلق

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب، گروه مهندسی آب، دانشگاه ملی زابل

فرزاد حسن پور

استادیار دانشگاه ملی زابل، گروه مهندسی آب، دانشگاه ملی زابل.

میثم امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب، گروه مهندسی آب، دانشگاه ملی زابل

سمیرا غفوری فرد

دانشجوی کارشناسی مهندسی آب، گروه مهندسی آب، دانشگاه ملی زابل.

چکیده

فرایند تبخیر به عنوان یکی از اجزای مهم چرخه هیدرولوژیکی آب، سبب میشود سالیانه مقدار زیادی از آب تازه از سطح آزاد منابع ذخیره آب بدون استفاده به جو باز گردد و در واقع تلف شود. از این رو دانشمندان و محققین تلاش کرده اند روشهای کارآمدی برای کاهش میزان تبخیر از سطح آزاد منابع آب ابداع نمایند. یکی از روشهای موثر، پخش الکلهای چرب (تک لایه ها ) بر روی سطح آزاد منابع آب است. در این تحقیق، مطالعاتی که برای کاهش نرخ تبخیر با استفاده از تک لایه های مختلف و روش های کاربرد آنها در شرایط اقلیمی متفاوت از سطح آزاد منابع آب صورت گرفته است، بررسی و با هم مقایسه شده است. مطالعات نشان میدهد که استفاده از الکلهای استریل الکل، استئاریل الکل برای کاهش تبخیر از منابع بزرگ مناسب میباشند و دوره دوام آن ها یک تا دو روز است و ترکیب استریل الکل، استئاریل الکل و پارافین به نسبت 7:3:3 بهترین ترکیب در نوع خود است که استفاده از آن میتواند تا بیش از 50 درصد میزان تبخیر را کاهش دهد. اگر چه جریان هوا موجب جابجایی لایه الکل در روی سطح آب میگردد، اما استفاده از تک لایه ها در حداکثر سرعت جریان باد تا 8 کیلومتر بر ساعت میتواند تبخیر را تا میزان 40 درصد کاهش دهد، حتی میتواند در بادهایی با سرعت 30 کیلومتر بر ساعت تبخیر را بین 10 تا 20 درصد کاهش دهد.

کلیدواژه ها

اثر باد، الکلهای چرب، روش شیمیایی، کاهش تبخیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.