یافتن توزیع تنش قائم در زیر مرکز بارگذاری دایره ای با استفاده از تابع تنش ایری جدید و مقایسه آن با توزیع تنش بوسینسک و وسترگارد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE01_282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه طاهرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک و دانشکده ی فنی و مهندسی دانشگاه یاسوج، یاسوج

مهدی زمانی لنجانی

استادیار دانشکده ی فنی و مهندسی گروه عمران دانشگاه یاسوج، اصفهان

چکیده

تخمین تنش در یک توده خاک، در یک نقطه و عمق خاص، یکی از مسائل عمده و اساسی در تحلیل ژئوتکنیکی میباشد. برای تخمین توزیع تنش در خاک فرض میکنیم که خاک ایزوتروپ باشد، هرچند در حالت معمول خاک کاملا ایزوتروپ نیست. یکی از راههای یافتن تنش در زیر پی در وضعیت کرنش مسطح در توده خاکی الاستیک، استفاده از تابع تنش ایری است. در این روش با استفاده از یک تابع پتانسیل انرژی کرنش، و اعمال شرایط حدی و سازگاری، تابعبی تقریبی برای توزیع تنش در خاک بدست میآید. کلید اساسی در این روش حدس تابع پتانسیل با توجه به شرایط هندسی و توزیع انرژی میباشد. ما در این مقاله با در نظر گرفتن این فرضیات که خاک الاستیک، همگن و آنیزوتروپ است و به کمک روابط انتگرال گیری به حل تحلیلی توزیع تنش در زیر مرکز بارگذاری دایرهای با بار یکنواخت با استفاده از تابع تنش ایری میپردازیم. در ابتدا توزیع تنش حاصل از اعمال یک بار متمرکز را در خاک بدست میآوریم و در نهایت توزیع تنش در زیر مرکز بارگذاری دایره ای با بار یکنواخت را با استفاده از تابع تنش ایری بدست میآوریم مساله مهم در این مقاله در نظر گرفتن یک پارامتر اصلی به نام پارامتر آنیزوتروپ میباشد که باعث تغییراتی در معادله توزیع تنش در خاک میگردد. در نهایت نمودار حاصل از معادله را با دو روش بوسینسک و وسترگارد مقایسه میکنیم.

کلیدواژه ها

الاستیسیته، آنیزوتروپ، توزیع تنش ایری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.