بررسی کارایی پرده آب بند با استفاده از روش تحلیل تراوش در سد مخزنی استلج قزوین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE01_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 951
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر پارسا صدر

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شاهرود

مهدی عجمی

استادیار دانشگاه شاهرود

علی اخترپور

استادیار دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

تحقیق حاضر به بررسی وضعیت تراوش آب از بدنه و پی سد در صورت وجود و یا عدم وجود پرده ی آب بند در بدنه و پی یک سد مخزنی می پردازد. هدف از احداث پرده آب بند در پی سدها کنترل میزان نشت آب و نیز کاهش گرادیان ها در جهت کاهش احتمال فرسایش در پی سد می باشد. از مسایل مهم در طراحی سد های خاکی تشخیص صحیح از میزان آب عبوری از بدنه و پی آنها می باشد. تعیین مناسب پارامترهای نفوذپذیری خاک و هدایت هیدرولیکی نقش زیادی در نتایج دارند. بار هیدرولیکی آب در پشت سد سبب می شود که آب ذخیره شده، همواره در پی یافتن راهی برای نفوذ از بدنه و پی سد به سمت پایین دست باشد. این ویژگی هیدرولیکی باعث می شود که آب به صورت جریان فعال از درون توده متخلخل بدنه و پی، نفوذ و به پایین دست نشت پیدا کند. هدف از تحقیق حاضر شبیه سازی عددی بدنه و پی سد خاکی استلج در محیط اشباع و نیمه اشباع و مقایسه نتایج در شرایط با پرده ی آب بند و بدون پرده ی آب بند می باشد که از روش المان محدود با استفاده از نرم افزار Seep/w استفاده شده است. بر اساس نتایج حاصله با توجه به نفوذپذیری کم پی سد احداث پرده آب بند در این سد تاثیر عمده ای در کاهش دبی تراوش از بدنه و پی نداشته به طوریکه مقدار تراوش درتراز نرمال با پرده ی آب بند 136109 متر مکعب در سال و بدون پرده ی آب بند 145948 متر مکعب در سال محاسبه گردید.

کلیدواژه ها

تراوش،سد استلج،نرم افزار Seep/w، پرده آب بند،سدخاکی، هدایت هیدرولیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.