اثر تنظیم کننده های رشد گیاهی بر کشت درون شیشه ای بذر آنتوریوم (Anthurium andraeanum)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران
  • کد COI اختصاصی: ISOP01_231
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 898
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غزاله مومن زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، ایران

عبدالرضا باقری

استاد گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

محمد آرمین

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران

احمد شریفی

عضو هیات علمی گروه کشت بافت و ریزازدیادی گیاهان زینتی جهاد دانشگاهی مشهد، ایران.

چکیده

آنتوریوم متعلق به خانواده آراسه و از با ارزشترین گلهای شاخه بریده در جهان است. در این مقاله از بذر به عنوان ریز نمونه استفاده شد. کشت بافت بذر میتواند منبعی از گیاهچه های استریل و عاری از هر گونه بیماری و آلودگی برای طرحهای اصلاحی فراهم کند. بذور جمع آوری شده از اسپادیکس آنتوریوم رقم مورانو بعد از انجام مراحل ضد عفونی در محیط کشت MS حاوی ترکیبات هورمونی BA و 2ip در دوسطح ( 1 و 2 میلی گرم در لیتر) به همراه سه سطح از هورمون NAA ا (0، 0/5 ، 1 میلی گرم در لیتر) همراه با 8 گرم در لیتر آگار و 30 گرم در لیتر ساکارز و در شرایط 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی مورد بررسی قرار گرفت.این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین تعداد گیاهچه (6/6) بدون تولید کالوس در ترکیب 2 میلی گرم در لیتر 2ip به همراه 1 میلی گرم در لیتر NAA بدست آمد. یشترین تعداد ریشه (6/4) در محیط کشت MS حاوی 2 میلی گرم در لیتر 2ip و بلندترین طول گیاهچه در غلظت 2 میلی گرم در لیتر 2ip به همراه 1 میلی گرم NAA مشاهده شد که 0/54 سانتی متر بود. در نهایت گیاهچه های ریشهدار برای سازگاری با شرایط برون شیشهای به گلدانهای حاوی ورمیکولیت منتقل شدند و بالاترین درصد سازگاری 100 % در این بستر مشاهده شد.

کلیدواژه ها

بذر آنتوریوم، سازگاری،کشت درون شیشه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.