تأثیر آموزش راهبردهای مدیریت هیجان بر حل مسئله اجتماعی دانش آموزان مقطع سوم دبیرستان شهرستان بروجرد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICHCONF01_317
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 711
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه پیرهادی

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی،گروه روانشناسی تربیتی،دانشکده علوم انسانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه،ساوه،ایران

کورش گودرزی

دکتری روانشناسی تربیتی،استادیار،گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد،بروجرد.ایران

فاطمه شاطریان

دکتری روانشناسی تربیتی،،استادیارگروه روانشناسی تربیتی،دانشکده علوم انسانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه.ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر، تعیین اثر بخشی آموزش راهبردهای مدیریت هیجان بر حل مساله اجتماعی دانش آموزان می باشد. روش این پژوهش آزمایشی و از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. به این منظور، تعداد 30 نفر از دانش آموز مقطع سوم دبیرستان شهر بروجرد در سال تحصیلی92-91، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشهای انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه (15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه گواه) جای گرفتند. ابتدا دانشآموزان به پرسشنامه حل مساله اجتماعی پاسخ دادند، سپس افراد گروه آزمایش به مدت 5 جلسه تحت آموزش راهبردهای مدیریت هیجان قرار گرفتند و پس از پایان آموزش، پرسشنامه حل مسئله اجتماعی بار دیگر بر روی گروه های آزمایش و کنترل اجرا شد. برای پردازش وتجزیه وتحلیل داده ها ازروش های آمار توصیفی وآزمون کوواریانس در آمار استنباطی و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS19 انجام شد. یافته های حاصل نشان داد که آموزش راهبردهای مدیریت هیجان، تأثیر معنیداری بر بهبود حل مساله اجتماعی دانش آموزان داشته است. بنابراین، بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که راهبردهای مدیریت هیجان بطور معنیداری باعث افزایش حل مسئله منطقی، جهت گیری مثبت مسئله و به طور کلی باعث افزایش حل مسئله اجتماعی سازنده در دانش آموزان می شود.‬‬ ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

کلیدواژه ها

مدیریت هیجان ، حل مسئله اجتماعی ، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.