تحلیل جامعه شناختی عوامل موثر بر گرایش جوانان به بدپوششی و بدحجابی مطالعه موردی جوانان شهر زنجان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICHCONF01_226
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی صحبتی ها

کارشناس ارشد جامعه شناسی، دبیر آموزش و پرورش

علی ذوالقدر

کارشناس ارشد جامعه شناسی از دانشگاه تبریز

عاطفه احمدی

کارشناس ارشد پژوهشگری اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان

زهرا مرادی نظرقلی

کارشناس آموزش ابتدایی، آموزگار آموزش و پرورش

چکیده

هدف تحقیق حاضر ریشه یابی عوامل موثر بر بدحجابی و بدپوششی در بین جوانان شهر زنجان است. روش انجام تحقیق پیمایشی، از نظر زمانی مقطعی و از نظر هدف کاربردی در سطح شهر زنجان در بین جوانان 15 الی 29 سال در سال 1392 انجام شده است. با استفاده از فرمول کوکران 383 نفر به عنوان نمونه آماری از بین 126949 که بر اساس آمار سال 1390 به تفکیک جنسی 63120 نفر مرد، 63829 زن انتخاب شدند. با استفاده از نمونه گیری در دسترس پرسشنامه ها تکمیل شده است. برای آزمون اعتبار تحقیق از اعتبار صوری و پایایی تحقیق از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده که ضریب آن 75/0 می باشد. نتایج تحقیق نشان می دهد که متغیرهای رسانه های جمعی، مدگرایی و سبک زندگی مصرف گرا، عدم کنترل اجتماعی، ضعف اعتقادات دینی دارای رابطه معنادار مثبت با متغیر وابسته بدپوششی جوانان دارند. همچنین نتایج تحلیل رگرسیونی نشان می دهد که چهار متغیر مدگرایی، ضعف اعتقادات دینی، رسانه-های جمعی، سبک زندگی مصرف گرا جز متغیرهای اصلی تبیین کننده و پیش بینی کننده واریانس تغییرات متغیر وابسته با ضریب همبستگی چندگانه 0.70 درصدی می باشند. در نتیجه تاثیر عوامل سبک زندگی مصرف گرا، مدگرایی، ضعف اعتقادات دینی و میزان استفاده از رسانه-های جمعی مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر بدپوششی جوانان می باشد.

کلیدواژه ها

بدپوششی، جوانان، مدگرایی، سبک زندگی، مصرف گرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.