ارائه الگوریتم رله گذاری دیستانس دیجیتالی زمین برای جبران سازی مقاومت خطا در خطوط انتقال با در نظر گرفتن ترانسفورماتور ولتاژ و جریان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی برق و کامپیوتر در شمال کشور
  • کد COI اختصاصی: NCECN01_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1802
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رزاز

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه برق- دانشکده مهندسی- دانشگاه شهید چمران اهواز

سیدقدرت اله سیف السادات

دانشیار، گروه برق - دانشکده مهندسی - دانشگاه شهید چمران اهواز

مرتضی رزاز

دانشیار، گروه برق - دانشکده مهندسی - دانشگاه شهید چمران اهواز

محمود جورابیان

استاد، گروه برق - دانشکده مهندسی - دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

در این مقاله یک الگوریتم رله گذاری دیستانس دیجیتالی زمین، برای جبران سازی مقاومت خطا در خط انتقال دو سو تغذیه با در نظر گرفتن اثرات ترانسفورماتور ولتاژ و جریان ارائه می شود. طرح رله گذاری دیستانس دیجیتالی زمین متداول، در برابر مسائلی از قبیل مقاومت بالای مسیر خطا در طی انواع مختلف خطاهای زمین و همچنین تغذیه راه دور (remote in-feed) پاسخ گوی مناسبی نمی باشد. در این رله ها امپدانس قسمت تحت خطای خط انتقال با امپدانسی اضافه (مقاومت خطا) اندازه گیری شده که افزایش نادرست ناحیه تحت حفاظت (over-reach) و یا کاهش آن (under-reach) را منجر می شود. به همین منظور جبران سازی مناسبی برای اندازه گیری مقدار صحیحی از توالی مثبت امپدانس قسمت تحت خطای خط انتقال مورد نیاز می باشد. با پیاده سازی الگوریتم ارائه شده، رله دیستانس دیجیتالی در برابر خطای زمین، برای حالت های مختلف (پیش فاز و پس فاز بودن ولتاژ در محل رله نسبت به ولتاژ ترمینال انتهای خط و همچنین برای رنج وسیع از مقادیر مقاومت خطا) تنها با استفاده از داده های ترمینال محلی (Local end) و با در نظر گرفتن ترانسفورماتور ولتاژ و جریان، خطاهای منتجه در اثر مشکلات فوق الذکر را با دقت بسیار مطلوب جبران می کند. شبیه سازی و نتایج بدست آمده که صحت و دقت الگوریتم پیشنهادی را نشان می دهد توسط نرم افزار های PSCAD/EMTDC و MATLAB انجام شده است.

کلیدواژه ها

حفاظت خطای زمین، رله دیستانس دیجیتالی زمین، جبران سازی مقاومت خطا، ترانسفورماتور ولتاژ و جریان، خط انتقال دو سو تغذیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.