اولویت بندی موانع سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی حسابداری،اقتصاد و مدیریت مالی
  • کد COI اختصاصی: AEFMC01_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 845
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدیعقوب حسینی

استادیار گروه مدیریت بازرگانی دانشگاه خلیج فارس، بوشهر

ملیحه صفری

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بوشهر

چکیده

استان بوشهر به طور اعم و منطقه ویژه اقتصادی- انرژی پارس به طور اخص یک منطقه با اهمیت در کشور و دارای جمعیت جوان و نیروی کار مناسب و همچنین به خاطر دسترسی به آب های آزاد و همجواری با کشورهای حوزه خلیج فارس از دیدگاه استراتژیکی شرایط ویژه و منحصر به فردی دارد. در واقع توان اندک پیش بینی آینده و فرهنگ کاری یک مشکل ساختاری در بخش نفت و گاز کشور ما بوده و اهمیت و ضرورت این تحقیق در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، و هدایت و جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی به منظور رشد و توسعه اقتصادی و همچنین تلاشی برای رفع نابرابری ها و برقراری عدالت اجتماعی در بعد ملی و منطقه ای باشد. بنابراین موانع سرمایه گذاری با توجه به ادبیات پژوهش شناسایی گردید و بر اساس نظر 25 نفر از مدیران ارشد منطقه ویژه انرژی پارس به روش تحلیل سلسله مراتب فازی اولویت بندی گردیدند. نتایج پژوهش نشان می دهد که از بین عوامل شناسایی شده، عامل سیاسی- حقوقی در درجه نخست ا همیت قرار دارد. در بین زیرشاخص های ارائه شده در مدل مفهومی پژوهش زیرشاخص های عوامل استقراض بانکی و افزایش نقدینگی با وزن (0/05347)، تحریم های بین المللی علیه ایران با وزن (0/05346) و عامل تورم با وزن (0/05321) در رتبه اول تا سوم قرار گرفته اند و این ن تیجه پژوهش دقیقاً با شرایط حال اقتصادی هم خوانی دارد و درجه اهمیت و میزان تأثیرگذاری این زیرشاخص ها بر کلیه فعالیت های بنگاه ها بر کمتر کسی پوشیده است و همچنین ریسک بالای سرمایه گذاری و فعالیت های ه سته ای در سراسر فعالیت ها و تصمیات کشور قبال پیگیری و مشاهده می باشد.

کلیدواژه ها

موانع سرمایه گذاری، تحلیل سلسله مراتبی فازی، منطقه ویژه اقتصادی، اولویت بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.