دانش ضمنی و دانش آشکار: بررسی فرایند تبدیل دانش در سازمانها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی صنایع و مدیریت پایدار
  • کد COI اختصاصی: IESM02_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم زمانی قلعهشاهی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان، گروه مهندسی صنایع، زرینشهر، اصفهان

سید علیرضا لوح موسوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان، گروه مهندسی صنایع، زرینشهر، اصفهان

مهدی قاسمی نژاد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان، گروه مهندسی صنایع، زرینشهر، اصفهان

محمدرضا وسیلی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان، گروه مهندسی صنایع، زرینشهر، اصفهان

چکیده

یکی از ویژگیهای مشخص و بارز فضای امروز سازمانها، پیچیدگی و تغییرات روز افزون بوده که منجر به شکلگیری شرایطی شده است که کم توجهی به آن هر سازمانی را از گردونه رقابت و حتی حیات خارج خواهد نمود. در حال حاضر برای سازمانها آشکار است که هیچ چیز به اندازه دانش، توانایی حفظ آنها را در شرایط رقابتی مطلوب ندارد. امروزه در کشورهای مختلف از جمله ایران، اشتیاق به ایجاد سیستمهای مدیریت دانش در سازمانها با هدف بهرهگیری از نتایج مفید آن، به خوبی نزد مدیران شکل گرفته است. یکی از مهمترین فرایندها در ساختارهای مختلف معرفی شده برای مدیریت دانش، تسهیم دانش میباشد. با توجه به اینکه ارزش تنها زمانی ایجاد میشود که دانش در سراسر سازمان به اشتراک گذاشته شده و در جای مورد نیاز استفاده شود، انگیزش افراد برای تسهیم دانش خود در سازمانها نیز یکی ازمهمترین اولویتهای دست اندرکاران مدیریت دانش در جهان بوده است. نظریه ایجاد دانش سازمانی با هدف نوآوری، خلق دانش در سازمان، و بهبود فرایند تعالی سازمانی، اصل دانش را به دو قسم ضمنی (پنهان) و آشکار (صریح) تقسیم مینماید. در این راستا، مقاله حاضر با هدف تشریح معنا و مفهوم این اقسام دانش، فرایند تبدیل دانش و همچنین مرور محدودیتهای دسترسی به آنها، به بررسی ادبیات موجود پژوهش خواهد پرداخت

کلیدواژه ها

مدیریت دانش؛ تسهیم دانش؛ دانش ضمنی؛ دانش آشکار؛ فرایند تبدیل دانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.