استفاده از تکنیک های پلیمریزاسیون رادیکالی کنترل شده (CRP) جهت سنتز نانوکامپوزیت های پلی پروپیلن نانوتیوب

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس علوم و فناوری نانو
  • کد COI اختصاصی: NANOG01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1240
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاله قائمی نیا

دانشجو شیمی آلی دانشگاه پیام نور مرکز تبریز

مجتبی عباسیان

دانشیار شیمی آلی دانشگاه پیام نور مرکز تبریز

چکیده

اصلاح شیمیایی پلیمرهای صنعتی جزو مهمترین مسائل علوم پلیمر محسوب میگردد.براین اساس پلی پروپیلن یکی ازمهمترین پلیمرهای مورداستفاده درصنایع میباشد که با استفاده از روش پلیمریزاسیون رادیکالی کنترل شده مورداصلاح شیمیایی قرارخواهدگرفت.بعدازاصلاح شیمیایی این پلیمرازفناوری نانو استفاده خواهدگردید تاخواص بهتروکاراتر به این پلیمرها داده شود. دراین کار پژوهشی نانوکامپوزیت های پلی پروپیلن نانوتیوب توسط تکنیک های (CRP) که شامل پلیمریزاسیون رادیکالی انتقال اتم (ATRP) وپلیمریزاسیون حدواسط نیتروکسیدی (NMRP) است، جهت سنتز پلیمرهایی با توزیع وزن مولوکولی باریک ودارای خواص بهبودیافته درمقایسه با پلیمرهای خالص تهیه می گردند. استفاده از نانومواد در ماتریس PP منجر به بهبود بسیاری از خواص، از جمله افزایش مقاومت و مدول کششی و سختی دینامیکی، مقاومت حرارتی ،افزایش سرعت کریستالیزاسیون، بهبود خاصیت بازدارندگی شعله و کاهش نفوذپذیری آب، گازها (مثل اکسیژن و دی اکسید کربن)، هیدروکربن ها (مثل بنزین، متانول و حلال های آلی)و افزایش دمای تغییر شکل (HDT) می گردد. درروش پلیمریزاسیون رادیکالی کنترل شده ابتدا پلی پروپیلن گرافت شده با انیدرید مالئیک برای سازگار کردن پلی پروپیلن و نانولوله ها درحلال زایلن ودرحضورمعرفهای فعالگرسطح و پروکسیدها تهیه و سپس طی واکنش با اتانول آمین و آلفا کلروفنیل استیل کلراید جهت اصلاح سطح پلیمر به ترتیب پلی پروپیلن گرافت شده باهیدروکسی (PP-OH) و کلر (PP-CL) سنتزو پس از پلیمریزه شدن مونومراستایرن درمحل توسط تکنیکهای ATRP ( استفاده از CUCL بعنوان کاتالیزور و 2و 2' بی پیریدین به عنوان لیگاند ) و NMRP (سنتز TEMPO و تبدیل آن به TAMPO-OH و در نهایت اتصال آن به آغازگر حاوی کلرجهت سنتزماکروآغازگر موردنیاز ) به منظورایجادنانوکامپوزیت PP-PS/MWCNTS برروی نانوتیوبها گرافت میشود.

کلیدواژه ها

نانو کامپوزیت,پلی پروپیلن ایزوتاکتیک,کربن نانوتیوب ,پلیمریزاسیون رادیکالی انتقال اتم (ATRP) ، پلیمریزاسیون حد واسط نیتروکسیدی (NMRP)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.