اختلالات یادگیری و نقش آن در فرایند یاددهی - یادگیری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF01_625
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1285
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده فرزان پور

دانشجوی دکترای برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول و مدرس دانشگاه فرهنگیان خدیجه کبری (

فائزه ناطقی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک،

عبدالامیر طیب طاهر

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

چکیده

نیاز به یادگیری به طور طبیعی در نهاد بشر وجود دارد. انسان از اوایل دوران کودکی این نیاز را در خود احساس می کند و می خواهد به اسرار دنیای اطراف خود پی ببرد تا در این روند از کیفیت وجود خود آگاه شود.او یاد می گیرد که باید حرکت کند، راه برود، گوش بدهد، بیندیشد، سخن بگوید ،بخواند و بنویسد. این یادگیری ممکن است بدون مشکل حاصل شود ،اما برخی عوامل ،سبب یادگیری یا اختلال در یادگیری می شود. طبق راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی «اختلالات یادگیری زمانی تشخیص داده می شوند که پیشرفت در آزمون های استاندارد شده برای خواندن، ریاضیات یا بیان نوشتاری بطور قابل ملاحظه زیر حد مورد انتظار برحسب سن، تحصیلات و سطح هوشی باشد.» مسائل یادگیری تداخل جدی در پیشرفت آموزش با فعالیت های روزمره دارد . همچنین تأکید می کند که اختلالات یادگیری باید از اختلاف های بهنجار در پیشرفت فرهنگی و نیز مشکلات تحصیلی ناشی از کمبود فرصت، ضعف تدریس، عامل فرهنگی، و مسائل دیداری و شنیداری تفکیک شود . اختلال های یادگیری درشامل اختلال های خواندن، حساب کردن، بیان نوشتاری و یادگیری های تصریح نشده است.هدف مقاله حاضر بررسی اختلالات یادگیری و نقش آن در فرایند یاددهی یادگیری - است . روش پژوهش مورد استفاده، اسنادی- تحلیلی بوده است . ضمن بررسی منابع اختلالات یادگیری سؤالات پژوهش تحلیل شده و نتایج تحلیل بیانگر این بود که با آگاهی پیدا کردن از اختلال در یادگیری کودک،می توان آن را در دوران کودکی تاحدودی برطرف کرده و از حاد شدن آن در بزرگسالی جلوگیری به عمل آورد.

کلیدواژه ها

اختلالات یادگیری، اختلالات بهنجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.