اکتشاف نیمه تفصیلی رسوبات مخروط افکنه کلاته سلیمان در جنوب بیرجند
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: نهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: SGSI09_195
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1835
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی معدن دانشگاه بیرجند
دانشگاه آزاد اسلامی واحد طبس – گروه زمین شناسی
چکیده
محدوده مورد مطالعه رسوبات مخروط افکنه ای با وسعت تقریبی 4 کیلومتر مربع که در 70 کیلومتری جنوب شرقی بیرجندو در روستای کلاته سلیمان واقع شده است . از لحاظ ساختاری بخشی از پهنه سیستان است که در شرق توسط گسل هیرمند از بلوک افغان و در غرب توسط گسل نهبندان از لوت جدا می شود . سنگ های افیولیتی شامل پریدوتیت ، دولریت ، گابرو ،دونیت، هارزبورژیت ، اسپیلیت ، فیلیت و شیست می باشد . نمونه برداری به تعداد 16 نمونه از کانالهای اصلی رودخانه های جاری بر مخروط افکنه و به صورت شبکه بندی از عمق 50 سانتی متری انجام شد . به کمک روش لاوک شویی کانی های سنگین موجود در نمونه هایی که از الک با شماره مش (120) عبور داده شده بود جدا شدند . شناسایی کانی های سنگین با استفاده از میکروسکوپ الکترونی ) ) SEM انجام شد . 16 نمونه عبور داده شده از جزء مش -)120) جهت تعیین عناصر اصلی و فرعی ( برای عناصر آهن ، مس ، کرم ، نیکل و سرب مورد آنالیز قرار A.A.S ( توسط دستگاه اسپکترومتر جذب اتمی گرفتند . نتایج آنالیز نشان داد که کمینه و بیشینه آهن به ترتیب ppm 16000 و ) ppm 48000 ضریب تغییرات %(28 مس ppm 300 و ppm 500 با ضریب تغییرات %19 و حد آستانه ppm 433 که می توان نقاط امید بخش را تنها در قسمتهای شمالی منطقه مشاهده کرد . کرمppm 300 و ppm 100 و با توجه به حد آستانه ppm 333 نمی توان نقاط امید بخشی را دید . نیکل ppm700 , ppm300 و با توجه به حد آستانه 681 نقاط امید بخش را تنها در شمال منطقه می توان دید . تشکیل کانسارهای پلاسری در ارتباط با سنگ منشا مناسب ( افیولیت ها ) توپوگرافی مناسب و اب و هوای گرم و مرطوب است که سبب هوا زدگی سنگها و رها شدن کانی های مقاوم شده است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- دانش بومی و مدیریت سنتی مراتع عشایری: بازاندیشی نظام های بهره برداری از مراتع
- بررسی عوامل مژثر بر پیشگیری و مدیریت پدیده خودسوزی زغال سنگ در صنعت معدن کاری زیرزمینی
- پیش بینی لرزش زمین با روش های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیون چندمتغیره (مطالعه موردی: معدن سنگ آهن شماره یک گل گهر)
- ارزیابی درجه آلودگی فلزات سنگین با استفاده از شاخص آماری ضریب غنی شدگی در رسوبات منطقه وبژه اقتصادی بندر شهیدر جائی
- تعیین مناسب ترین روش آب گیری از باطله های کارخانه تغلیظ ۳ مجتمع مس سرچشمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.