تأثیر خردایش محصول میانی کارخانه های فرآوری زغالسنگ بر افزایش کارآیی عملیات : مطالعه موردی کارخانه زغالشویی زرند کرمان

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI09_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود نوری بیلندی

دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، مرکز تحقیق و توسعه شرکت معاد

صمد بنیسی

دانشیار بخش مهندسی معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

خردایش یکی از اولین مراحل آماده سازی مواد معدنی جهت فرآوری می باشد . یکی از موارد استفاده این فرآیند، آزادسازی کنسانتره از گانگ درگیر، در محصولات میانی کارخانه های فرآوری مواد معدنی می باشد . محصول میانی کارخانه زغالشویی زرند ترکیبی از ذرات میانی جداکننده های واسطه سنگین و دایناویرپول می باشد که بخشی از آن به مصرف سوخت واحد خشک کن می رسد و بقیه در خارج کارخانه ذخیره می شود . سهم این بخش حدود 6 درصد خوراک اولیه کارخانه با خاکستر 40-45 درصد است و بازیابی زغال موجود در آن مفید به نظر می رسد . با توجه به درگیری زغال با گانگ، تنها راه بازیابی زغال از این بخش، خردایش این مواد و انجام جدایش روی آنها می باشد . پس از بررسی های اولیه، نمونه گیری از جریان میانی در طول 2 ماه انجام شد و دانه بندی و خصوصیت سنجی نمونه هر ماه به طور جداگانه در دو بخش +1 میلیمتر و -1 میلیمتر انجام گردید . خصوصیت سنجی محصول میانی نشان داد که %17 از بخش ابعادی بالای 1 mm آن با خاکستر %10 در دانسیته 1/42 g/cm 3 قابل بازیابی است و %23 از بخش ابعادی زیر 1 mm آن با خاکستر %10 به روش فلوتاسیون قابل بازیابی است . خردایش نمونه ها با 3 دهانه سنگ شکنی 5 ، 3 و 1 میلیمتری انجام شد و محصولات هر خردایش مجدداً خصوصیت سنجی شدند . در بخش +1 میلیمتر، بازیابی زغالسنگ کاهش یافت ( به علت آزاد شدگی گانگ ) و در بخش -1 میلیمتر %5 افزایش راندمان حاصل شد . با توجه به سهم 6 درصدی زغالسنگ میانی از کل خوراک کارخانه، در صورت دستیابی کنسانتره ای با خاکستر %10 از این محصول، راندمان کل کارخانه به میزان 0/4 درصد افزایش خواهد یافت . به منظور رسیدن به آزادی بیشتر زغال از گانگِ درگیر با آن، آسیا کردن محصول میانی تا ابعاد زیر 1 میلیمتر ضروری به نظر می رسد .

کلیدواژه ها

خردایش، زغالسنگ میانی، کارآیی، خاکستر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.