تفکیک توده های پورفیری عقیم و کانه دار در جنوب چهارگوش خضرآباد یزد با استفاده از ژئوشیمی عناصر نادر خاکی ( REE )
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: نهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: SGSI09_125
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1908
نویسندگان
استادیار گروه زمین شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشیار بخش علوم زمین، دانشگاه شیراز
چکیده
در این مطالعه مشخصات ژئوشیمیائی توده های مس دار و عقیم در منطقه جنوب چهارگوش خضرآباد یزد مورد بررسی قرار گرفته است . چندین کانسار مس بصورت اسکارن، اسکارن - پورفیری، پورفیری و رگه ای در این منطقه دیده می شود . کانسارهای مس پورفیری دره زرشک و علی آباد در مرکز و جنوب منطقه مورد مطالعه، مهمترین ذخایر این منطقه محسوب می شوند . تمامی کانسارهای مس ذکر شده همراه با مجموعه ای از سنگ های گرانیتوئیدی با ترکیب کوارتز دیوریت تا گرانیت می باشند . در اکثر کانسار های منطقه کانه زائی مس همراه با سنگهای با ترکیب حدواسط می باشد . گرانیت های منطقه که عمدتا میزبان کانه زائی هستند توسط غنی شدگی حاصل ذوب یا آلودگی پوسته ایEu و آنومالی منفی شدید Nb, Ta, K می باشند . سایر توده های پورفیری کانه دار با ترکیب دیوریت تا گرانودیوریت غنی شدگی از LRRE ها،LILEها، تهی شدگی از MREE و عدم وجود آنومالی منفی Eu " را نشان می دهند . این توده ها احتمالا ناشی از ذوب جبه بالائی و یا پوسته تحتانی بوده اند که توسط تبلور بخشی هورنبلند تفریق یافته اند . این مطالعه نشان میدهد که غنی شدگی LRRE هاو LILE ها ، تهی شدگی MREE ها و عناصر نا متحرک و همچنین از ویژگی های مهم توده های گرانیتوئیدی مس دار منطقه مورد مطالعه می باشند . با Eu وجود آنومالی مثبت توجه به نتایج حاصل، ژئوشیمی این عناصر جهت تفکیک توده های عقیم و کانه دار در مناطق دارای پتانسیل کانه زائی مس پورفیری پیشنهاد می گردد .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- دانش بومی و مدیریت سنتی مراتع عشایری: بازاندیشی نظام های بهره برداری از مراتع
- بررسی عوامل مژثر بر پیشگیری و مدیریت پدیده خودسوزی زغال سنگ در صنعت معدن کاری زیرزمینی
- پیش بینی لرزش زمین با روش های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیون چندمتغیره (مطالعه موردی: معدن سنگ آهن شماره یک گل گهر)
- ارزیابی درجه آلودگی فلزات سنگین با استفاده از شاخص آماری ضریب غنی شدگی در رسوبات منطقه وبژه اقتصادی بندر شهیدر جائی
- تعیین مناسب ترین روش آب گیری از باطله های کارخانه تغلیظ ۳ مجتمع مس سرچشمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.