بررسی زمین شیمیایی کانسار مس _ طلا _ نقره قلعه زری ، خراسان جنوبی
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: نهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: SGSI09_123
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1910
نویسندگان
دانشگاه علوم پایه دامغان
دانشگاه شیراز
چکیده
کانسار قلعه زری یک نهشته رگه ای از نوع گرمابی چند فلزی است . رگه های کانه دار در امتداد سطوح گسل ها وزونهای برشی در درون سنگهای میزبان آتشفشانی ترشیری با ترکیب عمدتاً آندزیتی ن هشته شده اند . سنگهای آتشفشانی میزبان از نوع ساب آلکالن با پتاسیم بالا بوده که حا صل فعالیتهای آتشفشانی درون قاره و به احتمال در اربتاط با فرورانش شرق ایران می باشد . سیستم گرمابی و کانی ساز قلعه زری حا صل حرکت آبهای سطحی به عمق و گرم شدن در جوار توده های آذرین عمقی می باشد که این آبها مجدداً به سمت بالا و مناطق کم دما و کم فشار به حرکت در آمده و در طی حرکت رو به بالا با آبشویی برخی از عناصر از سنگهای مسیر، بخش عمده همنه های فلزی خود را تأمین کرده است . فعالیت این سیستم تحت تأثیر حرکات تکنونیکی منطقه بطور متناوب انجام شده و من جر به نهشت همپوشانی کانی ها شده است . مطالعه عناصر نادر خاکی نشان می دهد که دگرسانی سنگ دیواره قلعه زری در شرایط نسبت بالای آب به سنگ (w/r> ) و در دمای بالاتر از 230 °C صورت گرفته است . داده های زمین شیمیایی حاکی از آن است که تمرکز طلا در افق های میانی و بویژه در م حدودة نهشته های شمارة 1 و 2 ، بیشتر انجام شده است و این عنصر فقط با مس و اکسید های آهن از ضریب همسنگی مثبت بر خوردار است . همچنین این داده ها نشان می دهد که نقره ضمن اینکه به سمت افق های بالایی از نظر عیار با اندکی افزایش روبرو است ، اما با افزایش عیار سرب به سمت شمال غرب منطقه ، عیار نقره نی ز فزایش قابل توجهی پیدا می کند . داده های زمین شیمیایی نشان می دهد هر چند که عیار سرب و روی در بخش های میانی و جنوب شرق رگه های کانه دار ه رگز فراتر از /. 5 درصد ثبت نشده است ، اما غلظت این عناصر در بخش شمال غرب منطقه ( محدودة چاه شمارة ) 6 و در افقهای بالایی به بیش از 14 درصد می رسد .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- دانش بومی و مدیریت سنتی مراتع عشایری: بازاندیشی نظام های بهره برداری از مراتع
- بررسی عوامل مژثر بر پیشگیری و مدیریت پدیده خودسوزی زغال سنگ در صنعت معدن کاری زیرزمینی
- پیش بینی لرزش زمین با روش های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیون چندمتغیره (مطالعه موردی: معدن سنگ آهن شماره یک گل گهر)
- ارزیابی درجه آلودگی فلزات سنگین با استفاده از شاخص آماری ضریب غنی شدگی در رسوبات منطقه وبژه اقتصادی بندر شهیدر جائی
- تعیین مناسب ترین روش آب گیری از باطله های کارخانه تغلیظ ۳ مجتمع مس سرچشمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.