بررسی تطبیقی مرثیه امام حسین (ع) در دیوان زلالی خوانساری و ابن معتوق موسوی براساس مکتب کلاسیسیسم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ISPL08_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 794
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نوروزی

استادیار دانشگاه فردوسی مشهد گروه زبان و ادبیات عربی

هاجر پولادچنگ

دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات تطبیقی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

مرثیه به طور عام: شعر یا سخنی است که در ذکر محاسن و فضایل شخص در گذشته خوانده شود و به طور خاص: گونه ای گسترده در ادبیات فارسی، عربی و اردو برای بیان منافب، فضایل و سوگواری امامان شیعیان به ویژه حضرت امام حسین (ع) است. مقاله حاضر پژوهشی است تطبیقی که با تکیه بر مکتب کلاسیسیم: به منظور دست یابی به اصول و قواعد این مکتب در تنها مرثیه دیوان زلالی خوانساری و این معتوق موسوی، انجام شده است. این پژوهش پس از بیان توضیحاتی مختصر پیرامون مکتب کلاسیسیسم، با استفاده از روش تحلیلی - توصیفی، ضمن یافتن ویژگی های مکتب کلاسیسیم حاکم بر این اشعار ، به تحلیل محتوای آن ها نیز اقدام کرده است. نتیجه این بررسی نشان می دهد که در سروده زلالی خوانساری و این معتوق موسوی، اصول و ویژگی های مهم مکتب مرد بحث هم چون قانون سه گانه وحدت، تقلید از قدما، برگزیدن شخصیت های والامقام و بیان مسائل اخلاقی و مذهبی نمایان است.

کلیدواژه ها

مکتب کلاسیسیم، امام حسین (ع) مرثیه، زلالی خوانساری، این معتوق موسوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.