بررسی واجذب همزمان فنانترن و نیکل در حضور عوامل بهبود دهنده مختلف

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE07_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 836
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

محسن سعیدی

عضو هیئت علمی دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

افسانه ملاحسینی

عضو هیئت علمی دانشکده شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

چکیده

سایت های آلوده متعددی در سرتاسر جهان وجود دارند که اغلب آنها به طور همزمان به هیدروکربن-های آروماتیک چند حلقه ای و فلزات سنگین آلوده هستند. روش های پاکسازی متعددی برای رفع آلودگی از این سایت ها ابداع شده است اما اغلب آنها در مواجهه با خاک های ریزدانه رسی شکست می-خورند. لذا روش ها و مواد بهبود دهنده بازده واجذب نوینی باید برای پاکسازی خاک های ریزدانه رسی ابداع و آزمایش شود. در این تحقیق آزمایش های متعددی بر روی خاک ریزدانه رس کائولین آلوده به فنانترن و نیکل انجام شده است. نتایج آزمایش نشان می دهد که سورفکتانت های غیر یونی Triton X-100 و Tween 80 به ترتیب 65 و 68 درصد قادر به بهبود فرایند واجذب فنانترن هستند. همچنین عوامل کیلایت کننده نظیر EDTA و اسیدها نظیر اسید سیتریک به ترتیب قادر به حذف 96 و 94 درصدی نیکل از خاک آلوده هستند. با توجه به نتایج بدست آمده سورفکتانت ها تنها قادر به حذف آلاینده های آلی و عوامل کیلایت کننده و اسیدها تنها قادر به حذف فلزات سنگین هستند؛ لذا در مواجهه با سایت های آلوده به آلاینده های آلی و غیرآلی باید از عوامل بهبود دهنده از قبیل سورفکتانت ها و اسیدها به صورت ترکیبی و یا ترتیبی استفاده کرد تا بتوانیم همزمان آلاینده های آلی و فلزی را از سایت های آلوده حذف کنیم.

کلیدواژه ها

واجذب، هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای، فلزات سنگین، فنانترن، نیکل، سورفکتانت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.