ارزیابی ریسک آلودگی حوضه آبریز رودخانه چهارباغ با استفاده از شاخص WRASTIC

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE07_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه نیک نیا

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی آلودگی محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

چکیده

علت اصلی کاهش کیفیت آب های سطحی، ورود فاضلاب های شهری و خانگی، زائدات و رواناب های کشاورزی و صنعتی (اعم از آلی، غیرآلی و گرما) و پسماندهای جامد و نیمه جامد هستند و با توجه به اینکه منابع تامین آب بسیاری از شهرها آبهای سطحی می باشند، آلوده شدن اینگونه آب ها به وسیله زائدات و مواد شیمیایی سمی ممکن است کیفیت آب را چنان نامطلوب سازد که از آن نتوان به عنوان منبع تامین آب استفاده نموده و یا تصفیه آن بسیار پرهزینه خواهد بود. در این پژوهش از میان روشهای موجود از روش شاخص WRASTIC جهت ارزیابی آسیب پذیری آبهای سطحی حوضه آبریز رودخانه چهارباغ واقع در استان خراسان رضوی بهره گرفته شده است. .شاخص وراستیک یک روش کمی بوده که این کلمه مخفف هفت پارامتر موثر در انتقال آلودگی شامل : تخلیه فاضلاب به منابع آب، اثر فعالیت های تفرجی و گردشگری، اثر فعالیت های کشاورزی، بزرگی حوضه آبریز، راه ها و حمل و نقل ، اثر فعالیت های صنعتی ، اثر پوشش گیاهی ،که بصورت هفت لایه اطلاعاتی تهیه شدند و با وزن دهی و رتبه بندی و تلفیق هفت لایه فوق، شاخص وراستیک برای کل منطقه بین 0 تا 26ریسک کم ، 26 تا 50 ریسک متوسط و بیشتر از 50 ریسک زیاد برآورد گردید نتایج شاخص نشان می دهد که ریسک آلودگی حوضه چهارباغ 50 می باشد و میزان این ریسک نشان دهنده، ریسک آلودگی متوسط ناشی از فعالیتهای انسانی برای این محیط هیدرولوژیکی است.

کلیدواژه ها

ودگی، رودخانه چهارباغ، شاخص WRASTIC ، کیفیت آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.