چالش ها و فرصت های نمک زدائی از آب های شور و لب شور در ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE07_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1296
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان مصلحی

علی ظاهری عبده وند

چکیده

دسترسی به آب شیرین از ضرورت های استمرار حیات در کره زمین و توسعه تمدن هاست. تنها 5/2% آب های موجود در کره زمین آب شیرین است که حدود 7/99% این آب های شیرین نیز یا در دسترس نبوده و یا به دلیل آلودگی شدید نمی توان از آنها استفاده کرد. محدود ساختن مصرف به منابع آب شیرین در دسترس، به معنای وابسته ساختن حیات و تمدن به کمتر از 01/0% آب های موجود در کره زمین است. تکنولوژ های شیرین سازی آب های شور و لب شور که وابستگی به منابع بسیار محدود آب شیرین را کاهش می دهد، بدون تردید نقش اساسی در افزایش کیفیت زندگی در مناطق خشک و کم آب و پیشگیری از تشدید بحران های منطقه ای و حتی جهانی آب را خواهد داشت. کشور ما نیز در منطقه خشک و کم آب جهان قرار گرفته است. علی رغم دسترسی کشور به منابع گسترده آب های شور و لب شور، متأسفانه هنوز بهره برداری از این منابع آب جهت نمک زدائی و استفاده از آب تصفیه شده در بخش های مختلف کشاورزی، شرب و صنعت آنچنانکه شایسته است، در فهرست اقدامات توسعه ای کشور قرار نگرفته است. البته در سال های اخیر مطالعات گوناگونی جهت بررسی پتانسیل استفاده و بهره برداری از این منابع آب توسط سازمان های زیرربط نظیر شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور صورت پذیرفته است و در نقاط مختلف کشور به خصوص استان های جنوبی تأسیسات نمک زدائی با ظرفیت های بالا در حال احداث می باشند. هدف از ارائه این مقاله بررسی چالش ها و فرصت های نمک زدائی از آب های شور و لب شور در ایران می باشد.

کلیدواژه ها

نمک زدائی، اسمز معکوس، آب شور و لب شور، نمک زدائی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.